Tarih: 24.10.2025 22:28

500 bin konut içinde Erzurum'da bu projede yer aldı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile 500 bin konut içinde Erzurum'da bu projede yer aldı

TRHT ERZURUM: Bu şekilde, dar gelirli vatandaşların da kolaylıkla konut sahibi olması hedefleniyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 81 ilde toplam 500 bin sosyal konut inşa etmeyi hedefliyor. Başvurular, 10 Kasım ile 19 Aralık 2025 tarihleri arasında Halkbank ve Emlak Katılım Bankaları aracılığıyla e-Devlet üzerinden alınacak ve konutlar, aylık 6.750 TL'den başlayan taksitlerle satılacak.

500 bin konut, Türkiye genelindeki toplam konut ihtiyacının çok küçük bir kısmını oluşturuyor, Yani ülke nüfusuna oranladığımızda, bu proje daha çok dar gelirli vatandaşlara yönelik bir destek olarak düşünülüyor.

Yine de önemli ve kapsamlı bir adım diyebiliriz."Yüzyılın Konut Projesi" kapsamında İstanbul'da 100 bin, Ankara'da 30 bin 780, İzmir'de 21 bin 520, Gaziantep'te 13 bin 940, Konya'da 13 bin 670, Şanlıurfa'da 13 bin 190 ve Bursa'da 13 bin konut inşa edilecek.

Diğer illerde de benzer şekilde konut projeleri planlanıyor. illerdeki konut projelerinin sayıları ve başvuru tarihleri de belli oldu. Ankara'da 30.780, İzmir'de 21.520, Bursa'da 13.730, Gaziantep'te 13.940, Konya'da 13.670, Şanlıurfa'da 13.190 ve Diyarbakır'da 12.170 konut yapılacak.

PEKİ YA ERZURUM ?

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Erzurum'un Yakutiye ilçesi Soğukçermik Mahallesinde 19 Aralık 2025 tarihleri arasında alınacak. Erzurum için belirlenen konut sayısı 1.349 olarak netleşmiş durumda.

Ödemeler, genelde uzun vadeli ve uygun taksit seçenekleriyle planlanmış durumda. Aylık taksitler genellikle 6.750 TL'den başlayarak, kişinin ödeme gücüne göre şekilleniyor.

Ödeme süreleri de genellikle 10 ila 20 yıl arasında planlanıyor.

Dar gelirli vatandaşlar, genellikle belirli bir gelir seviyesinin altında olan, hane halkı gelirleri düşük olan kesimleri kapsıyor.

Bu kapsamda, asgari ücretle çalışanlar, emekliler, engelliler veya sosyal yardım alan bireyler gibi gruplar öncelikli olarak hedefleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —