Tarih: 30.01.2026 14:50

Amedspor’a “Saç Örgüsü” Videosu Nedeniyle Ceza verildi

Facebook Twitter Linked-in

TRHT: Diyarbakır / Spor Haberleri — Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'ne ve kulüp başkanı Nahit Eren'e sosyal medya paylaşımı nedeniyle ağır cezalar verdi.

PFDK, 22 Ocak 2026'de Amedspor'un resmi sosyal medya hesabında yayımlanan "saç örgüsü" videosunu, futbolun ve kurumların itibarını zedelediği ve "ideolojik propaganda" içerdiği gerekçesiyle değerlendirdi. Bu kapsamda TFF 1. Lig'de mücadele eden Amedspor'a 802 bin 500 TL para cezası kesildi.

Aynı karar doğrultusunda PFDK, kulüp başkanı Nahit Eren'e de 15 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Bu ceza süresince Eren, kulübü resmî olarak temsil edemeyecek, maçlarda sahada yer alamayacak ve yönetimsel yetkilerini kullanamayacak.
PFDK kararında yer alan ifadelerde, paylaşılan içerik nedeniyle kulübün Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddelerini ihlal ettiği belirtildi. Ceza kararı, spor kamuoyunda ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —