Tarih: 19.01.2026 23:27

Erzurum’da Personeline 1 Gün İdari İzin

Facebook Twitter Linked-in

TRHT: Erzurum il genelinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte buzlanma ve don olaylarının görülebileceği bildirildi. Olumsuz hava koşullarının oluşturabileceği riskler nedeniyle hamile ve engelli kamu personeline yönelik tedbir alındı.

Erzurum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 20 Ocak Salı günü hamile ve engelli kamu personelinin 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Valilik açıklamasında, vatandaşların ve kamu çalışanlarının can ve mal güvenliğinin öncelikli olduğu vurgulanarak, özellikle buzlanma riskine karşı dikkatli olunması istendi. Ayrıca sürücülerin trafik kurallarına uymaları, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve yetkili kurumların uyarılarını takip etmeleri çağrısında bulunuldu.

Meteoroloji yetkilileri ise soğuk havanın etkisini bir süre daha sürdüreceğini belirterek, buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini ifade etti




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —