TRHT İSTANBUL: İstanbul'da düzenlenen bir sergide "sanat" adı altında Müslümanları hedef aldığı değerlendirilen çalışmasıyla tepki çeken İYİ Parti üyesi Murat Katfar, gelen yoğun şikayetler üzerine polis ekiplerince gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.
Tartışmaya yol açan heykel, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda sergileniyordu. Eserde, İslamî simgeleri taşıyan ve Müslümanları aşağılayan bir figür bulunduğu ileri sürüldü. Çalışma, sosyal medyada kısa sürede büyük tepkiye neden oldu; kullanıcılar eserin "sanat" adı altında İslam karşıtlığı içerdiğini savunarak kaldırılması çağrısında bulundu.


Artan tepkiler üzerine sergi alanındaki figür kaldırılırken, İstanbul Emniyeti de harekete geçti. Katfar, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak" suçlamasıyla gözaltına alındı.
Olay, siyasi cephede de yankı buldu. İYİ Parti yönetimi, Murat Katfar'ın parti ilkelerine aykırı davranışlarda bulunduğunu belirterek konuyu disiplin kuruluna sevk etti. Parti kaynakları, Katfar'ın ihraç edilebileceğini açıkladı.
Katfar'ın daha önce de provokatif nitelikte paylaşımları ve çalışmalarıyla tepki topladığı öne sürüldü. Yaşanan son gelişme ise hem sanat – ifade özgürlüğü tartışmalarını hem de toplumsal hassasiyetleri yeniden gündeme taşıdı.
Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.