Evet bu halk arasında özellikle Erzurum civarında çok kullanılan bu ünlü atasözünü atalarımız niye söylemiş bakın şunun için söylenmiş siz vekiller yanlış anlamışsınız.
''imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.''
''Eğer bir duruma katkı sağlanıyorsa, kişi o durumdan kendi çıkarı için de yarar sağlayabilir.''
''Büyük olanaklara sahip olan bir işle meşgul olan insanın, bu olanaklardan bir miktar da olsa kendisi de yararlanır''
Evet atasözünün TDK'daki anlam ifadeleri bunlar.
Ama ne yazık ki Erzurum'da görevli hangi partiden olursa olsun tabi özellikle Hükümet partisinde görevli Cumhur ittifakında bulunan partinin vekilleri, bu atasözünü Türk Dil kurumunda açıklanan anlamının aksine daha çok geniş kapsamlı değil, sadece kendilerine 1.dereceden akrabalarına ve2.dereceden olupta1.derecedeki akrabaları ile evlenen çiftler için Bal tutan parmaklarını yalattırıyorlar.
Son yıllarda Erzurum'da vuku bulan ve Valimiz Mustafa Çiftçi'nin, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar'ın asayiş olaylarının son durumu hakkında verdiği istatistik bilgilere dayanarak yaptığı açıklamada, Hırsızlık ve Dolandırıcılık özellikle internet dolandırıcılık olaylarında çok fazla artış yaşandığı bilgisini kamu oyuyla paylaştı.
2022 yılında Erzurum için yayımlanan İç Göç verileri ADNKS sonuçlarına göre, 39 bin 159 kişi göç ederken, ilin 26 bin 629 kişi göç aldığı, Nüfusu 749 bin 754 olan ilin net göç hızı binde -16.6 olarak hesaplandığı, bu sonuçlara göre 39 bin 159 kişi göç ederken, ilin 26 bin 629 kişilik göç aldığı tespitinin yapıldığı bilgileri yayınlanmıştı fakat,
2024 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi(ADNKS) sonuçlarına göre,
Erzurum’un 2024 yılı nüfusu 745 bin 5 kişi olarak kaydedildi.
İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
PEKİ NİYE İNDİ?
Bunun sebeplerini kamuoyunda yapılan araştırma, inceleme ve yüz yüze yapılan görüşmelerden sonra elde edilen bilgilere göre, Hükümet tarafında görevli parti Erzurum il mensupları vekillerinin, ''Bal tutan parmaklarını sadece kendi ve kendilerine çok yakın olan akrabalarına yalattırdıkları için.
Ben bu olayların bizzat şahidiyim.
Bende yalan da yok hılaf da.
Söz verildiği halde sözlerin tutulmadığı bir Hükümet dönemimin canlı ŞAHİDİYİM.
Benim gibi düşünen Erzurum'da 735 bin kişi var. Ha nüfus sayımına göre kentin nüfusu 745 bin di.
Niye 745 in değil de 735 bin kişi?
O eksik kalan 10 bin kişi Vekillerimiz tarafından iş istihdamında eksik bırakılmayan Vekil akrabaları oldukları için.
onlar Erzurum'da yaşamak zorunda kalan mecburiyetten kalan insanların arasına girmediler, girmezler. çünkü onları koruyan kollayan BAL TUTAN PARMAKLARINI YALATTIRDIKLARI Hükümet mensubu GÖREVLİLERİ OLDUĞU İÇİN.
Peki bu 735 bin kişi niye böyle?
çünkü!
BAL TUTAN PARMAKLARI YALAYACAK HÜKÜMET MENSUBU AKRABALARI VE SAMİMİ OLMAYAN TANIDIKLARI OLMADIĞI İÇİN.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.