Tarih: 20.10.2024 14:28

Muhtar Akademisi Projesi devreye alındı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  İstanbul’da 39 ilçede görev yapan 950 muhtarla bir araya geldiği yemekli toplantıyla ilgili AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, açıklamada bulundu.

Erzurum ilinde Mahalle ve köylere hizmet eden muhtarların yanında olmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destekleri ile sürdürüleceğini belirten Milletvekili Öz,
                                   
2015 yılından itibaren her yıl 19 Ekim'de Muhtarlar günü olarak belirlenen bu özel günde  Bütün illerde olduğu gibi Erzurum ilinde görev yapan Muhtarlara AK Parti olarak her koşulda destek verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 yılında İçişleri Bakanlığı bünyesinde  Muhtarlar Daire Başkanlığını kurduğunu belirten Mehmet Emin Öz,

''Büyükşehir Belediye Başkanlıklarında muhtarlık işleri dairesi başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlıklarında  muhtarlık işleri müdürlüğü kurularak 19 Ekim’i tüm Türkiye’de Muhtarlar Günü olarak ilan edildi.
Muhtarların maaşları, sigorta primleri ve diğer özlük hakları yeniden düzenlendi''.
''Muhtarların ödemekle yükümlü oldukları SGK primlerini devlet tarafından karşılanması kararlaştırıldı.
Adrese Dayalı Kayıt Sistemi muhtarların kullanımına açıldı. dedi.
Milletvekili Öz, ayrıca akademik eğitim anlamında, İçişleri Bakanlığımız ile YÖK arasında imzalanan protokol doğrultusunda Muhtar Akademisi Projesi devreye alındı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —