Aksakallı Ankara'da Karataş 5.sıradan , Aday oldu Güllülü aday dahi yapılmadı

Aksakallı Ankara'da Karataş 5.sıradan , Aday oldu Güllülü aday dahi yapılmadı

Aksakallı Ankara
Erzurum 11.04.2023 16:15:00 0

Aksakallı Ankara'da Karataş 5.sıradan , Aday oldu Güllülü aday dahi yapılmadı 

ERZURUMLU AVUKAT ANKARA İYİ PARTİDEN ADAY  

1984 yılında Türkiye Orta Doğu ve Balkanların ilk, Avrupa’nın dördüncü MDF üreticisi  Çamsan A.Ş.’nin ortaklarından Yönetim Kurulu Başkan Vekili Av. Sedat Aksakallı,  Ankara 2.bölgeden 2. Sıra adayı ı oldu. 

Erzurum'dan aday olması durumunda mecliste milletvekili olur gözü ile bakılan , Genel Başkan Meral Akşener'in Erzurum’daki aday listesinde yaptığı sürpriz  kararın bir benzerini Ankara için yaptı. Erzurum Pasinlerli ünlü Avukat Sedat Aksakallı Ankara 2. Bölge 2. Sıradan Milletvekili adayı oldu. 

KAYBEDİLEN GÜLLÜLER OLDU 

Aday adayı listeleri oluşturulurken ilçelerdeki seçmenlerin aday olmasını istediği Avukat Sedat Aksakallı ile birlikte Erzurum’da Belediye Başkanlığının hizmetleri konusunda çığır açan Necati Güllülü’ nün yetiştirdiği Ankara'da yönetici konumunda başarılı çalışmalar yapan Ahmet Türker Güllülü ile birlikte Av.Sedat Aksakallı'nın Erzurum’dan aday gösterilmemesi Pasinler ilçe seçmenin büyük tepki göstermesine ve hatta gösterilseydi oyumuz sizindi şeklinde sosyal medya hesaplarında paylaşımlara sebep oldu. 

KARATAŞ 5.SIRADAN SANKİ ÇIK ARADAN 

Ve ayrıca Horasan, Köprüköy,Karaçoban,Hınıs ilçelerinde isminin çokça anıldığı Şehrin ekonomi sıkıntılarına çare olabilecek proje hazırlığı içinde olduğu öğrenilen ve binlerce sayıda Erzurumlu gence iş istihdamı sağlayan, Yurt dışı bağlantılı Ticaretle uğraşan İş adamı Fatih Karataş’ında  

5.sıradan aday gösterilmesi tepkilere yol açarak sanki milletvekili olmasın çalışması bizzat yapılmış gibi düşünülmeye başlandı. 

Meral Akşener'in Erzurum’dan aday belirleme çalışmasının temayül yoklamasındaki sırayı dikkate aldığı öğrenildi. 

Ama Temayül yoklamasından bir hafta öncesi yoğun bir şekilde partiye üye olanların sayısında çok hızlı bir şekilde artış olmasına rağmen bazı soruları akıllara getirdi. 

soru neden İYİ partiye üye olmak için temayül programı beklendi ?

Ankara'da ki temayül yoklamasında yapılan usulsüzlük hatta yumruklarla sandalyelerin havada uçuştuğu görüntülerin aynısı Erzurum Arzen Düğün salonunda yapılmak istendi.İYİ Parti il teşkilatlarının kurucusu Selami Kafkas İl Başkanı Fatih Güneyin, milletvekili aday aday adayı Fatih Karataş'ın kalabalığı sakinleştirerek iddia edildiği gibi listenin ilk 3 sırasında isimleri geçen adayların haksız bir şekilde mühürsüz oy pusulası dağıttırmadıkları yönünde açıklama yaparak çıkarılmak istenen  kavga büyümeden  önlendi .

Şimdi hep beraber görüp bakacağız gerçekten İYİ partinin ilk 3 sırasında isimleri bulunan Korkmaz, Kırkpınar ve uçar’a temayülde verilen destek 14 mayıs seçimlerinde verilecek mi?. 

Unutmadan  bu önemli bilgileri de kaydediyorum 

İYİ nin Erzurum’da kaybettiği yukarıda bahsettiğim Karataş ve Güllülü’yü herkes tanıdığı için ünlü avukat Aksakallıyı kısaca tanıtmak istiyorum. 

1968 Erzurum Pasinler ilçe doğumlu. Lise eğitimini Erzurum’da tamamlayarak 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 

Avukatlık mesleğine Aksakallı Hukuk Bürosu kurarak 1991 yılı itibari ile Ankara Barosuna kayıtlı olarak  Ankara’da  şirketler hukuku, enerji hukuku, telekomünikasyon hukuku, iş ve sosyal güvenlik hukuku alanlarında çalıştı.. 

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Türkiye Avrupa Birliği İlişkileri alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 

Türkiye Orta Doğu ve Balkanların ilk, Avrupa’nın dördüncü MDF üreticisi olarak Çamsan A.Ş.’nin ortaklarından Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğin yapan, 2002-2005 yılları arasında Türk Hukuk Enstitüsü başkanlığı görevini yürüten Aksakallı. Halen Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. 

 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.