Bugün, 25 Haziran 2024 Salı

Alevi Dernek Başkanı Karaman hakkındaki bu iddialara cevap verecekmi

Dernek Başkanı Karaman Başkan Can’ın iddialarına cevap vermesi bekleniyor?

Tarih: 11.06.2024 21:45 Güncelleme: 12.06.2024 06:30
Alevi Dernek Başkanı Karaman hakkındaki bu iddialara cevap verecekmi

CHP Erzurum İl Başkanı Serhant Can Eş’in, 2 gün önce sosyal medyada ve bazı haber sitelerine yaptığı basın açıklamasında, 

 2016 yılında temeli atılan ve 2022 yılında açılışı gerçekleştirilen Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültürel ve Dayanışma Derneği yönetimine tahsis edilen binanın Büyükşehir Belediye Başkanlığında Meclis kararı ile önce tahsis edilerek sonrasında tahsil kararının geri alınarak dernek faaliyetlerinde kullanılmasının önüne geçildiğini iddia etmiş ""Ak partili Büyükşehir belediyesi tarafından  Tahsis Edilen binanın Geri Alınması Ahlaki Değildir , Büyükşehir Belediyesi'nin Alevi Bektaşi Kültür derneğine 25 yıllığına tahsis ettiği halde geri  alınmasına sert tepki göstererek ""yurttaşlarımız merak etmesinler. Kendi imkanlarımla bir yer kiralamaya hazırım." şeklinde açıklama yapmıştı. 

Alevi Bektaşi Kültürel ve Dayanışma Dernek başkanı Ertürk Karaman dernek binaları hakkında, CHP il Başkanı Serhat Can Eş’in açıklamaları üzerine basın açıklamasında bulunarak, 2016 yılında temeli atılan ancak, 2022 yılında teslim edilerek açılışı yapılan Hz.Hüseyin Erzurum Cem evi’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in büyük destekleri ile kendilerine tahsis edildiğinden bahsederek,  

Serhat Can EŞ başkanın, Dernek faaliyetlerinin yürütüldüğü binaya gelmediği şimdiye kadar maddi veya manevi olarak herhangi bir destek de bulunmadığını Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteklerinin hiç kesilmediği yönünde açıklama yapmıştı. 

CHP İl Başkanı Serhat Can Eş’in kendisine sert eleştiride bulunan Alevi Bektaşi Kültürel ve Dayanışma Dernek başkanı Ertürk Karaman’ın sözleri karşılığında yine iddialarına devam ederek  Dernek Başkanı Ertürk Karaman’ın kamuoyuna açıklama yapmasını zorunlu hale getirdi. 

CHP İl Başkanı Can’ın iddia ettiği husus: Cemevinin tüm iş ve işlemlerinin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı uhdesinde yürütüldüğü,  aile efratları ile birlikte  Dernek çalışmalarının rahat bir şekilde yürüttükleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in kabulü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığında görevlendirilerek kardeşi ve toplamda 4 kişi olarak Dernek faaliyetlerinde kullanıldığı algısı oluşturularak kendilerinin Belediye Personeli olarak maaşa bağlandıklarını, 

Erzurum’da binlerce alevi vatandaşın sorunlarını Dernekte üye ve Büyükşehir Personeli olarak bilinen, 3 veya 4 kişinin Alevi kesimini temsil ettikleri hususunu dile getirerek İlimizde bulunan Alevi vatandaşlarımızın bu durumdan rahatsız olduklarını belirtti. 

Erzurum Kamuoyu’na Alevi Bektaşi Kültürel ve Dayanışma Dernek başkanı Ertürk Karaman’ın, CHP İl Başkanı Serhat Can Eş’in bu iddiaları karşılığında açıklama yapmasını bekleniyor. 

ÖNEMLİ NOT: Medyadaki gücünü Tarafsızlık ilkesinden alan TRHABERTÜRK olarak bu konunun özellikle takipçisi olacağımız hususunu özellikle belirtiriz. 

 


Haber Kaynak : TRHABERTÜRK

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.