Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

2021 yılı Polis İntihar Yılımı İlan edildi.Neden İntihar ediyorlar Biliyorum Çünkü..

Tarih: 01.01.0001 00:00
2021 yılı Polis İntihar Yılımı İlan edildi.Neden İntihar ediyorlar Biliyorum Çünkü..

NEDEN İNTİHAR EDİYORLAR BİLİYORUM ÇÜNKÜ BENDE BİRZAMANLAR POLİSTİM

Türkiye Kamuoyu Polis intiharı haberleri ile son günlerde Revaçta.

Burdur’da,Antalya’da ,Denizli’de,Ankara’da,şırnak’da,İnegöl’de,Bartın’da,Polis Memurlarının intihar haberleri 2021 yılının ilk 6 ayında Dünya gündeminde.

Neden Polis Memurları intihar ediyor ?  Üst tabaka Amirler, Müdürler’den pek intihar haberleri gelmiyor.

Gelmez çünkü Ast, Üst ilişkisinde İnsan Davranışlarını bozan en iyi Disiplin Mevzuat sistemi Emniyet Disiplin Tüzüğüdür.

Çünkü ben biliyorum.  Yıllarca Polislik Yaptım.28 Yılım Emniyet Teşkilatında geçti.

2021 yılındı 41 Polis intihar etti. Peki Niye etti ?

Çeşitli bazı Sebeplerden olabilir. Peki nedir bunlar?

1-Maddi borçların getirmiş olduğu bunalım. Ya ödeyemezsem icra gelirse. Hemen görev yerim değiştirilir. Soruşturma açılır. Disiplin cezası verilir Borçları ödememeyi alışkanlık haline getirmekten. Maaş kesim cezası verilir ve sonrasında, Görev yaptığı birim çok önemli ise (TEM.İSTİHBARAT.KAÇAKÇILIK VS.) gibi hemen başka bir birime gönderilir. Koruma Şube, Polis Merkez Amirlikleri gibi.

2-Manevi sıkıntılar 1-Ailevi sebepler a) Mesai saatlerinden dolayı Eşine, Çocuklarına yeterince zaman ayıramaması. b) Görev yaptığı birimde, Üst Amir ve Müdürlerin hepsinin çok iyi geçindiği yalaka memurlar içinde olmadığı için ek görevlere kendisinin devamlı surette yazıldığı sebebiyle idari büro Personelleri ile arasının bozuk olduğu ve onlarında bu durumu üstlerine hemen bildirdikleri için ve o müdüründe ona devamlı ters ters baktığı için. c) Kendisi hakkında yapmadığı bir şeyi yapmış gibi gösterip hakkında soruşturma açılıp hatta açığa alınmasına sebep olan mesai arkadaşlarının çirkin iftiralarının sebep olduğu dedikodulu davranışları olduğu için.(Burası çok önemli)

 3-Yer değişikliği korkusu. Görev yaptığı Şube Müdürlüğünde çok iyi yalakalık performansına sahip olamadığı için. Görevini yaparken Maddi çıkar gözetmeden görevini çok iyi yaptığı halde, Birim amirlerince kendisi hakkında her yıl düzenlenen sicil Notunun düşük verilmesi sonrasında, başka bir birimde değerlendirilmesi gerekir Tutanağı hakkında verilebilir korkusu taşıdığı için.

İşte bunlar İNTİHAR’ın en bariz sebepleridir. EMNİYET TEŞKİLATINDA peki ben bunları nerden biliyorum.Biliyorum çünkü bende bir zamanlar POLİSTİM.

2014 YILINDA AĞRI'DA Fetö Mensubu İki Emniyet Müdürünün kumpasları sonucu Bu DELİ- İNTİHAR edecek POLİSLİK yapamaz Tutanakları ile Sınıf değişikliği yaptıranları şikayet ettiğim  İdari Mahkeme Hakimleri ile birlikte Anayasa Mahkemesi sessiz Kaldığı için bende Emniyet Teşkilatından ayrıldım emekli oldum İNTİHAR ETMEMEK İÇİN.

Neden intihar ediyorlar Sorusunu? Meclis gündemine sadece bir siyası parti aldı. Hadi Hayırlısı diyelim Değerli Hükümet büyüklerimiz bu duruma bir açıklama getirip çözüm arayışı içine girecekler mi.

         

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.