Tarih: 17.10.2024 20:53

Bakan Tekin Erzurum'da önemli açıklamalarda bulundu

Facebook Twitter Linked-in

ilkokulda yabancı dil dersi 18 saat
Bakan Tekin Erzurum'da önemli açıklamalarda bulundu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ak parti il Başkanlığının organize ettiği soru cevaplı yemekli Basın toplantısında önemli konularla ilgili açıklama yaptı. 


Erzurum Yakutiye ilçesinde bulunan öğretmen evinde Ak parti İl Başkanı Av. ibrahim Küçükoğlu tarafından düzenlenen, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Erzurum'a gelen Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katılımıyla gerçekleşen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve MKYK üyesi Fevzi Polat'ında  katıldığı programda,

 ilköğretim, Ortaokul,Lise 2024-2025 eğitim ve öğretim   dönemi ve sonraki yıllarda devam edilecek olan yeni düzenlenen ders müfredat programında yapılan değişikliklerle, tüm öğrenciler bilgi ve becerilerini arttırarak üniversite giriş sınavında başarılı olmalarına hazırlık niteliğinde olduğunu söyledi. 


Bakan Tekin, Okullarda eğitim verilen Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Matematik, Türk Dili ve Edebiyat dersleri nin yanı sıra Yabancı dil derslerine de büyük ölçüde önem verildiği bu branşların çoğaltılarak uzman öğretmenlerin olduğu yüksek öğretim okulların üniversitelerde yetiştirilen öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapmaları için YÖK ile birlikte   eğitmen kadrosu oluşturmak için birlikte program hazırlığı yapıyoruz dedi.
Bakan Tekin ilköğretim okulunda verilen Yabancı dil eğitimi için hazırlanan Haftalık Aylık Peryodlarla 18 saat olduğu, Bir çok Avrupa ülkelerinde olmayan yabancı dil eğitiminin ülkemizde olduğu bu hususun  yabancı Eğitmenler tarafından dikkatle takip edildiğini belirtti. 
Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yeni bir öğretmen evi inşaatı için hazırlıkların son aşamaya geldiğini şehrimize yakışır bir öğretmen evi yapacağız dedi.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —