Bugün, 24 Haziran 2025 Salı

Başkan Sekmen Altundağ ile birlikte sandıklı'da İncelemelerde bulundu

Başkan Sekmen Altundağ ile birlikte sandıklı'da İncelemelerde bulundu

Tarih: 26.05.2025 15:58 Güncelleme: 26.05.2025 15:51
Başkan Sekmen Altundağ ile birlikte sandıklı

TRHABERTÜRK SANDIKLI

Enerji Kentleri Birliği Başkanı Sekmen ve Başkan Öztaş’tan Seralara ve Sanjet’e Ön İnceleme

Enerji Kentleri Birliği Başkanı Mehmet Sekmen Genel Sekreter yardımcısı Murat Altundağ ve Afyonkarahisar  Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, ilçede jeotermal enerjiyle ısıtılan seralar ile SANJET A.Ş.’nin jeotermal suyun tek elden dağıtım merkezinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret kapsamında heyet, jeotermal kaynakların seracılıkta ve çeşitli üretim alanlarında nasıl kullanıldığını yerinde gözlemledi. Özellikle domates üretimi başta olmak üzere, ısıtma, kurutma sistemleri ve balık üretimi gibi uygulamalarda jeotermal enerjinin etkin biçimde değerlendirilmesi dikkat çekti.

Başkan Öztaş, Sandıklı’nın yenilenebilir enerji kaynaklarıyla sürdürülebilir tarımda örnek bir model oluşturduğunu ifade ederken, Birlik Başkanı Mehmet Sekmen ise Sandıklı’nın bu alandaki öncü projelerinin diğer belediyelere ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.