Tarih: 20.10.2024 15:20

Başkan sesinde bir problem mi var İstiklal marşını niye okutmadın

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Baro Başkanı İstiklal Marşını okumadı

İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda Divan Başkanı Bahri Belen'in  İstanbul Barosu seçimlerinde İstiklal Marşı'nı okumamasına tepkiler sosyal medyada hızla artarak devam ediyor. 
İstanbul Barosu Genel Kurulu Toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde dün yapılan İstanbul Barosu seçimlerinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşı olan İstiklal Marşı'nın okunmamasına 'ifade özgürlüğünü' gerekçe gösteren Bahri Belen'e

'İSTİKLAL MARŞI'NI NEDEN OKUMUYORSUNUZ? SESİNİZDE BİR PROPLEM Mİ VAR?
Avukat Hakan Çatak, Belen'e "Niye İstiklal Marşı'nı okumuyorsunuz. İstiklal Marşı okunmak mecburiyetindedir. Burası İstanbul Barosu böyle bir şey olmaz. Benim bunu kabul etmem mümkün değil. İstiklal Marşı'nı okumayan bir DİVAN başkanı burada tarafsız görev yapamaz. Böyle bir şey yok. Burası İstanbul Barosu'nun genel kurulu." diye bağırdı.

Avukatlar, tepkileri görmezden gelerek konuşmaya başlamamak isteyen Bahri Belen'e tepki gösteren salondaki avukatlar Belen'e seslenerek "Konuşmaya geçemezsiniz İstiklal Marşı okunacak" diyerek tepkilerini yüksek sesle  yinelediler.

Bahri Belen kimdir?
1951 yılında burdur doğumlu ilk ve orta öğretimini Burdur’da tamamladı. 1969 yılında burdur Lisesi'nden, 1975 yılında İstanbul üniversitesi hukuk Fakültesi'nden mezun olan bahri bayram belen, 1976 yılında İstanbul'da serbest avukatlığa başladı.
Mesleki Yaşamı Avukat Bahri Bayram Belen, 12 Eylül Darbesi öncesindeki siyasi olayların yoğun olduğu bir dönemde avukatlığa başlamış, mesleki çalışmalarının temelinde Ceza Hukuku ve siyasi davalar olmuştur. İstanbul Barosunun çeşitli komisyon ve merkezlerinin kuruluşunda ve faaliyetlerinde yoğun olarak yer almıştır. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —