Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Başkan Şirin araç almak isteyenler Altın yükselişe geçti dikkat

Altın yükselişe geçti araç piyasası ne olacak?

Tarih: 12.07.2024 19:05 Güncelleme: 12.07.2024 19:55
Başkan Şirin araç almak isteyenler Altın yükselişe geçti  dikkat

Yükselen döviz kuru, enflasyon ve maliyetler göz önünde bulundurulduğunda Temmuz ayı itibari ile  otomobil fiyatları yukarı yönlü hareketlenebilir. 

Erzurum Oto Galericiler Sitesi Başkanı Erkan Şirin Yükselişe gecen Altın Fiyatlarının araç alım ve satım piyasasının nasıl etkileneceği hakkında bilgi verdi. 

Döviz Kurlarındaki artış  durumunun doğrudan yüzde 40 civarında artışa doğru gideceğini araç almak isteyenlerin hemen almalarını yok eğer acil bir durumları yoksa altının yükselişe geçmesi sebebi ile yastık altında bekletilen altının iyi değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu. 

Başkan Şirin,’’ 2023 de ekonomik sebeplerden dolayı daralan araç  Satışlarının, 500-900 bin bandına doğru gerilediğini fakat 2024 Ocak ve Şubat aylarında yükselişe geçtiğini Mart ayı itibari ile orta seviyede beklediğini fakat Döviz deki artışın da etkisi ile 250-500 bin bandında ilerlemeya başlayabileceğini onun için araç almak isteyenlerin piyasada en çok tutulan araç model ve markalarına göre tercih yapmaları gerektiğinin altını çizerek, Bundan sonraki süreçte sıfır ve ikinci el fiyatlarında daha fazla düşüş olmayacaktır. 

 Altın yükselişe geçti  araç piyasası ne olacak? 

. Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde açık oto pazarlarında ve Galeri sitelerinde satışa sunulan araçlarını Erzurum’da satışı sunmak istediklerini özellikle Giriş Ücreti alınmayan  

Açık Oto pazarlarında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ın destekleri ile araç almak isteyen vatandaşların her bütçeye uygun araç satışları yaptığını,pazar yerine gelen alıcıların piyasada tutulan araç markaları hakkında bilgilendirdiklerini belirterek,'' amacımız Halkımıza hizmet etmek bunuda başardığımıza inanıyoruz.Özellikle her pazar günü ücretsiz girişi olan ve değişik tatlarda gıda servisi yapılan açık oto pazarının Güneydoğu ve Doğu Anadolu.Bölgesinde araç satışı yapan galerici esnafının böyle bir organizeyi kendilerinin de yapmak istediklerini fakat istedikleri gibi bir organize yapamadıkları için bizleri tebrik ettiler dedi.

Bizde halkımızı gezmeye ,görmeye araç piyasasını iyi öğrenmeye 50.yıl caddesindeki açık oto pazarlarına davet ediyoruz muakkak bekliyoruz dedi.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.