Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Başkan Uçar Tabyalarda

Şanlı ecdadı için

Tarih: 19.09.2024 10:39
Başkan Uçar Tabyalarda

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'nin’nin öncülüğünde başlatılan “Erzurum-Tarihin İzinde Ecdada Vefa Projesi” kapsamında, Yakutiye Belediyesi sorumluluk bölgesi olan Karagöbek Tabyası’nda yol düzenleme çalışmalarına Belediye Başkanı Dr.Mahmut Uçar'da katıldı.


Tarihi geçmişi yüzyıllara dayanan Doğu Anadolunun İncisi Erzurum Kentinde, Vali Mustafa Çiftçi tarafından, başlatılan Erzurum-Tarihin İzinde Ecdada Vefa Projesi kapsamında,
Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu, ve 1900 yıllarda Anadolu Topraklarının Düşman işgalinden kurtarılması için kullanılan Tabyaların o günün tarihine yakışır bir şekilde düzenlenmesi ve Şehir halkının ecdadının mirasına, Devlet eli ile  sahip çıkmasını sağlamak için başlatılan projeye,


Yakutiye Belediye Başkanı  Dr. Mahmut Uçar'da bizzat katılarak çalışma ekibinin çalışmalarını kontrol ederken yaşadıkları Topraklarına sahip çıkmak için kendilerine saldıran düşman askerlerini durdurmaya çalışırken kanlarını seve seve feda eden Şanlı Ecdadının ayak bastığı toprakları büyük bir gururla  temizledi.
 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.