Bugün, 7 Aralık 2025 Pazar

Cuma namazını kılan Özel Ortaya söyledim dedi

Özel ve 12 Milletvekilinin Dokunulmazlığı Kaldırılsın Çağrısı

Tarih: 07.11.2025 19:18 Güncelleme: 07.11.2025 19:25
Cuma namazını kılan  Özel Ortaya söyledim dedi

TRHT : Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) dokunulmazlık tartışmaları yeniden gündeme geldi. Bazı milletvekillerinin yargı süreçlerine ilişkin fezlekelerin Meclis’e ulaşmasının ardından, muhalefet ve iktidar kanadından farklı açıklamalar yapıldı.

Son olarak bazı siyasi çevreler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte toplam 12 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması yönünde çağrıda bulundu. Çağrının gerekçesi olarak, “hukukun herkese eşit uygulanması” ve “milletvekili zırhının yolsuzluk veya kişisel suçları koruma aracı olmaması gerektiği” vurgulandı.

Meclis Adalet Komisyonu’na ulaşan fezlekelerin incelenmesinin ardından, sürecin nasıl işleyeceği merakla bekleniyor. Yetkililer, dokunulmazlıkların kaldırılması halinde milletvekilleri hakkında yargı süreçlerinin normal mahkemelerde devam edeceğini hatırlattı.

CHP kaynakları ise iddiaların siyasi amaçlı olduğunu, dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısının muhalefeti hedef aldığını savundu. Özgür Özel’in konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama yapması bekleniyor.

Özel: “Ben Ortaya Söyledim”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dokunulmazlık tartışmaları yeniden alevlendi. Bazı siyasi çevrelerin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve 12 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki çağrısı gündeme oturdu.

Tartışmaların büyümesi üzerine Özgür Özel, cuma namazını Doğramacızade Ali Paşa Cami’de kıldıktan sonra açıklama yaparak, sözlerinin yanlış yorumlandığını belirterek, “Ben ortaya söyledim, kimseye özel olarak söylemedim. Hukuk herkes için eşit uygulanmalı, ama bu çağrılar siyaseten çarpıtılıyor” dedi.

Özel’in açıklaması, dokunulmazlık tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. Muhalefet, çağrıların siyasi bir linç kampanyasına dönüştüğünü savunurken, iktidar cephesi ise “dokunulmazlık zırhının kaldırılması gerektiğini” yineliyor.

Meclis Adalet Komisyonu’nda bulunan fezlekelerin ilerleyen günlerde gündeme alınması bekleniyor. Sürecin nasıl işleyeceği kamuoyunda merakla takip ediliyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.