Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

EBB BU AÇIKLAMASI İLE CHP İL BAŞKANI EŞ’İN İDDİALARINI DOĞRULAR GİBİ OLDU

Erzurum Kamuoyu açıklamayı Karaman’dan beklerken açıklama Büyükşehir’den

Tarih: 13.06.2024 23:54
EBB BU AÇIKLAMASI İLE CHP İL BAŞKANI EŞ’İN İDDİALARINI DOĞRULAR GİBİ OLDU

Trhabertürk haber sitesinin Alevi Dernek Başkanı Karaman hakkındaki bu iddialara cevap verecek mi başlıklı haberi ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığı bazı haber sitelerine haklarındaki iddiaları doğrularcasına  basın açıklaması yaptırdı. 

Alevi Dernek Başkanı Karaman’ın, CHP Erzurum İl Başkan Serhat Can Eş’in’ iddialarına cevap vermesi beklenirken, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığının açıklama yapması, CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş’in, iddialarını doğrular gibi oldu.

 2016 yılında temeli atılan ve 2022 yılında açılışı gerçekleştirilen Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültürel ve Dayanışma Derneği yönetimine tahsis edilen binanın Büyükşehir Belediye Başkanlığında Meclis kararı ile önce tahsis edilerek sonrasında tahsil kararının geri alınarak dernek faaliyetlerinde kullanılmasının önüne geçildiğini ve Cemevinin tüm iş ve işlemlerinin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı uhdesinde yürütüldüğü, İddialarda bahsi geçen Dernek Başkanı Ertürk Karaman’ın,  aile efratları ile birlikte  Dernek çalışmalarının rahat bir şekilde yürüttükleri ,Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in kabulü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığında görevlendirilerek kardeşi ve toplamda 4 kişi olarak Dernek faaliyetlerinde kullanıldığı algısı oluşturularak kendilerinin Belediye Personeli olarak maaşa bağlandıklarını, iddia ettiği açıklaması Erzurum Kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi , Alevi Bektaşi Kültürel ve Dayanışma Dernek başkanı Ertürk Karaman ve dernek yönetiminin haklarında çıkan haberlerle ilgili yaptırdığı basın açıklamasında iddia konularına değinmeden, Hz. İmam Hüseyin Erzurum Cemevi ile ilgili sosyal medya paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığını  ifade eden açıklamada bulunarak  

“Erzurum Büyükşehir Belediyesinin, Ekim 2022’de 2800 metrekare arsa, 3000 metrekare de kapalı alan üzerine inşa ettirdikleri Hz. İmam Hüseyin Erzurum Cemevi’nin tekrar belediyenin uhdesine geçmesi ile ilgili kamuoyunda yanlış bir bilgi kirliliği vurgusu yaptırıldığını iddia etti. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği arasında yapılan protokolde elektrik, doğalgaz, su, temizlik, güvenlik, telefon ve görevlilerin maaşı gibi temel ihtiyaçların ilgili dernek tarafından karşılanmasının kararlaştırıldığını, 

DERNEK BÜYÜKŞEHİRE DEVİR  

Hz. İmam Hüseyin Erzurum Cemevi’ne ait elektrik, su ve doğalgaz gibi fatura kalemlerinin ödenememesi, güvenlik, bakım ve temizlik gibi temel ihtiyaçların karşılanamaması sebebiyle Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneğinin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne devrini talep ederek, ilgili yerin Erzurum Büyükşehir Belediyesine meclis kararıyla devrinin sağlandığı ifade edildi. 

Yaptırılan basın açıklamasının devamında, Hz. İmam Hüseyin Erzurum Cemevi’nin alevi dernek ve vakıflar hizmetinde faaliyetlerini sürdürdüğünü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Ekim 2022 tarihinde Alevi vatandaşlarının ülkenin her noktasındaki bu tür hizmetlerden yararlanmaları için alınan karar gereği kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı belediyelerin bu konuda inisiyatif almalarının da önünü açıldığı belirtilerek CHP İl Başkanı Serhat Can Eş’in iddialarına değinilmedi. 


Haber Kaynak : TRHABERTÜRK

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.