Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Erdoğan uzun bir hem de çok uzun bir aradan sonra neden görüştü CHP ile

CHP’nin rengi Ege’yi,Akdeniz’i, Marmara’yı kapladığı için mi?

Tarih: 03.05.2024 12:06 Güncelleme: 03.05.2024 12:08
Erdoğan uzun bir hem de çok uzun bir aradan sonra neden görüştü CHP ile

31 Mart seçimlerinde YSK tarafından kırmızı olarak belirlenen CHP’nin rengi Ege’yi,Akdeniz’i, Marmara’yı kapladığı için mi? 

Yoksa Kılıçdaroğlu’na tepki göstermek onu hazırlanacak dosyalarla alakalı Cezaevine göndermek için mi? 

Evet akla gelen sorulara verilen cevaplardan bir tanesine yorum yapıldı denil di ki- 

Cumhur İttifakı 14-28 Mayıs'ta elde ettiği başarıyı gösterseydi ,Seçimlerde CHP 1.parti olarak çıkmasaydı bu görüşmeyi Erdoğan  gerekli görmezdi 

Eski 80’li 90’lı yılların siyaset düzenini hatırlarım. Parti liderleri sık sık da olmasa Muhalefet ve İktidar partileri bazen bir araya gelerek tartışırlardı. Bunu da ancak evlerinde televizyonları, Radyoları olanlar ile TV’li Kahvede oturanlar görürlerdi. 

Ben Erdoğan ve Özel’in neden 1 Mayıs'tan önce değil de sonra görüşme yaptıklarına takıldım. 

Neden takıldım! Çünkü- 

 İşçi haklarını savunduklarını iddia eden bazı sendika üyeleri, bazı parti üyeleri ve olayları organize etmeye çalışan sol örgüt militanlarının kendilerine alan olarak seçtikleri Taksim’de çıkan ve 44 bin Polisin 4 ilçede görevlendirilmesine sebep olan 1 Mayıs, 

Ha Af edersiniz benim Doğum günümdür. 01.05.197.... 

Takılmadan edemiyorum. Ben de doğum günüm de çıkan olaylarda, Eylemcilere müdahale eden görevlerde çok bulundum. 

1 Mayıs kutlamalarını, DİSK ve KESK Saraçhane’de başlatacağını Taksim’e yürüneceklerini duyurusunu, CHP Özgür Özel ve İmamoğlu da Saraçhane'de bekleyeceklerini ve oradan da Taksime geçip yürüyüşe katılacaklarını ilan ettiler. 

Taksime gidildi olaylar çıktıktan sonra DİSK de KESK de, Özgür Özel de, eylemi dozunda sonlandırmak için çabaladılar sonuç ta verdi bu çabaları fazla zarar ziyan olmadan ucuz atlatıldı.  

Taksim’de yaşanan Polisin taşlandığı Saraçhane’de 29 kişinin göz altına alındığı bu kötü hatıraları sonlandırmak için  sendikaların, siyasilerin katıldığı büyük bir buluşma . “Türkiye Yüzyılı” için güzel bir görüntü olurdu. 

 

 

Yapılan bu görüşme ne olur du 1 Mayıs dan önce olsaydı da İstanbul’da Taksim başta olmak üzere 4 ilçede meydana gelen olaylara sebep olunmasaydı. (Ya kıyamet mi kopardı.) 

31 Mart seçim sonuçları Ülkede yeni bir güç dağılımının olacağının açıkça işareti oldu. 

1 saat 40 dakika süren toplantı sonrası görüşülen konularla ilgili iki tarafta bir açıklama yapmadı fakat anlaşılan bu görüşme sonrasında karşımıza çıkan olayların neticesi hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağının aşikar olduğu. 

Çünkü İktidar ve Muhalefet bir araya geldi hadi hayırlısı bakalım. 

Başkan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde 1 saat 35 dakikalık bir görüşme sonrasında Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından provokatif bir paylaşımda bulunduğu, Erdoğan-Özel görüşmesini değersizleştirme çabası olduğunu belirttiği  Özgür Özel önümüzdeki günlerde iki taraflı bir baskı yiyecek.' ifadelerini kullandığı bazı haber sitelerinde haber başlığı yapıldı. 

İnsanoğlu İyi şeyleri üstüne almayı, Kötü şeyleri başkalarının üstüne atmayı düşüncesinden asla vazgeçmez


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.