Erzurum Palandöken halkı ŞOK’ta

Palandöken Halkı Müftülüğün bu keyfi davranışlarına çok öfkeli

Erzurum Palandöken halkı ŞOK’ta
Erzurum 24.06.2024 12:05:00 0

Palandöken ilçesinde 12 yaş grubuna kuran kursu eğitimi verilmiyor 

Erzurum Palandöken İlçesi Yunusemre Mahallesinde bulunan Kuran Kursunda 12 Yaş grubu çocuklar için Kuran öğrenme eğitimi verilmiyor. 

İl ve İlçe Müftülükleri Cuma Vaizlerinde 1 Temmuz’dan sonra Kuran Kursu eğitimlerine başlanacağı duyurusu yaparak  İlköğretim Okullarında okuyan öğrencilerin faydalanacağını, Kuran Kurslarına özellikle para yardımı yapılmasını istiyorlar. 

(Çocuğu 11 yaşında olduğu için Kuran kursu eğitiminden yaz mevsiminde faydalanamayacağını söyledi). 

konuyla ilgili olarak Haber sitemizi arayan bir Vatandaş; 24.Haziran 2024 günü saat 11.00 sıralarında ilk önce Palandöken İlçe Müftülüğünü aradığını Çocuğunun 11 yaşında olduğunu Kuran Kerimi öğrenmek için ders almak istediğini söylediğini İlçe Müftülüğünde bulunan görevlinin Hacı Osman Bektaş Camiinin alt kısmında 4-6 yaş grubunda bulunan çocuklar için Kuran eğitimi verildiğini ancak, 

AYLIK 1500 TL PARA İSTİYORLAR 

 10 yaş üzeri çocuklar için Kuran Kursu eğitimi verileceği hususunda bir çalışmaları olmadığını, Pazartesi hafta içi mesai saatleri başladığı halde kapalı olan Kuran Kursunda Eğitmen olan Sema isimli Hoca hanımla salı günü saat 10.30 11.00 sıralarında görüşülebileceğini söylediğini ifade ederek ,böyle bir rezil bir durum olabilir mi şeklinde söylemde bulunarak Erzurum’daki Müftülük görevlilerine tepki gösterdi. 

Vatandaş, bu sorununun çözüme kavuşturulacağı düşüncesi ile telefonla irtibat sağladığını, İl Müftülüğünde 4 ayrı kişiye havale yapılarak konuyla ilgili aldığı cevapta Kuran Kursu eğitimi ile ilgili Palandöken İlçe Müftülüğünü arayabilecekleri cevabı ile şaşırdığını belirtti. 

Mahalle sakinleri Hacı Osman Bektaş Camii altında 4-6 yaş grubu çocuklar için verilecek olan Kuran-ı Kerim eğitimi içim aylık 1.500 TL para istediklerini söyleyerek bu duruma şaşırdıklarını ifade ettiler. 

Dini İslam olan Türkiye Devletinin Resmi Kurumları içinde İl ve İlçe Müftülüklerinin her şartlarda her koşulda Dini eğitim vermeleri gerektiği halde, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı ilgili kurumların Erzurum’daki bu duyarsızlıklarına tepkiler çığ gibi. 

Artık Dinimizin Kitabını okuyarak öğrenmek parayla 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.