Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erzurum seçmeni 4 gün kala renk verdi

Dadaşlar diyarının seçmeni  renk vermeye başladı.

Tarih: 28.03.2024 00:06 Güncelleme: 28.03.2024 00:34
Erzurum seçmeni  4 gün kala renk verdi

Seçimlere son dört gün  kaldı, Erzurum’daki Belediye Başkan Adaylarının  heyecanı dorukta Dadaşlar diyarının seçmeni  renk vermiyordu geçen haftaya kadar ama şimdi renk vermeye başladı. 

Geçtiğimiz hafta TRHabertürk olarak yaptığımız anket sonuçlarını yayımlamıştık. Sonuçlar şaşırtmamıştı ama bu hafta sonuçlar biraz şaşırttı. 

Erzurum’da Büyükşehir Belediye Başkan adayları 2 tanesi oy kaybediyor, 2 tanesi oylarını artırıyor bir tanesinin oy oranı belli kendisi ne azalttı ne çoğaltı. 

Merkez İlçelerde adayları olan Partiler seçim yarışına başladıkları o günden sonra hiç durmadan 16 saat çalıştılar 8 saat uyudular. 

 Geçen haftaya kadar  seçim sonuçlarına göre 1.ve 2. olacak adayların oy oranları hiç değişmedi.diye düşünürken bu hafta değişti. 

1.ve 2.ci olacak adaylar değişmedi fakat 3.ve 4.olacak adaylar değişti.4.aday 3.oldu.3.aday 4.oldu. 

Erzurum’da Ak Parti, CHP, YRP, İYİ Parti ve Saadet Partisi sıralaması son bir haftada açıklanan anketlerdeki sıralama ve kararsızların sayısı azaldı.  

Son dört gün, seçmen beş yıl kendisine hizmet edecek belediye başkanlarını seçecek kim seçilir kim seçilmez karar Erzurum’un gerçek sahiplerine ait olacak. 

Erzurum’da 3 aydır her gün yürütülen seçim çalışmalarında en aktif AK Parti ve İYİ Parti oldu. 

AK Parti 21 Yıllık Hükümet yönetiminin vermiş olduğu tecrübe ile seçtiği Adaylar Erzurum’da seçim çalışmalarında en aktif. 

Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Sekmen ile birlikte ekibi sayılan Yakutiye,Palandöken,Aziziye,Pasinler,Çat,Horasan ve İspir oldu. 

Anket firmalarının üç aylık çalışmalarındaki tutarsızlık hiçbir adayı veya seçmeni olumsuz etkilemeyecek sonuçta hiç kimsenin oyu çantada keklik değil. Burada seçmenin karakteri belli, seçmen kendisini yönetecek kadroları öyle kolay değiştirmiyor, değiştirmesi için iyi bir alternatif arıyor işte Ak Partinin 21 yıldır kazanmasının sırrı belki de burada toplum mühendisliğini en iyi yapan şuan için siyasette Ak Parti. 

Erzurum’da CHP,Saadet,DEVA ve BBP Parti adayları Erzurum Medyasında pek yer almadı,almak istemedi sadece pazar yerlerinde alışveriş yapan dar gelirli vatandaşlarla görüşmeler yaparak kendi sosyal medya hesaplarından sadece kendi takipçilerine bilgi sundular. 

AK Parti hem sosyal medyayı hem de İnternet Haber sitelerini yer aldığı Haber Medyasını iyi kullandı. 

İYİ Parti’de kullandı ama sadece kendi taraflarını sadece para karşılığı anlaştığı haber sitelerini ve reklamlarını yapan bazı İnternet Reklamcılarını kullandı. 

Yapılan bu Reklamların karşılığında kararsız olan seçmenin kararlı olmalarına sebep oldu.ve sonuç AK Parti lehine oldu. 

Bazı AK Parti ye karşı taraflı yayın yapan haber sitelerine Para karşılığı yaptırılan haberlerin karşılığında, Canan Uçar’ın 55 bine yakın oyu garanti gibi görünüyor ama Aziziye ve Palandöken için aynı şeyi söyleyemeyiz çünkü seçimlerde şehir merkezi ve ilçeleri dahil yüzde elli den fazlası yapılan anket sonuçlarına göre AK Parti kazanmaya en yakın olarak görünüyor. 

Yeniden Refah Partisi bazı ilçeleri kazanmasına kesin gözü ile bakılıyor,BBP de kazanabilir fakat İl Başkanlığının taraflı tutumu kazanacakları ve geçmişte kazandıkları oy dengesini sarmış gibi görünüyor. 

Pasinler İlçesine AK Parti adayı Ünsal Sertoğlu ve ekibi, şimdiden seçimi kazanmayı garantilemiş gibi görünüyor. 

Çat İlçesi AK Parti adayı ile CHP adayı arasında ilçe halkı gidip geliyor ama görünen o ki AK Parti adayı biraz önde gibi görünüyor. 

Tekman,Karayazı,Hınıs,Karaçoban,da henüz bir parti adayı netleşmedi, 

Ama, Tortum,Narman,Oltu,Olur,Şenkaya,Aşkale,Pazaryolu,Uzundere adayları belli oldu halk partisine sebep değil kendisine sebep yani adayın tanınırlığına sebep kendilerine oy verecek. 

Ak Parti’ Yakutiye, Palandöken,Pasinler,İspir,Horasan,Şenkaya, kesin ,Aziziye henüz netleşmedi, Karaçoban,Hınıs,Tekman,Karayazı 2019 da ki gibi sürpriz yapabilir, Tortum ,Oltu, Olur,Pazaryolu,Uzundere kesinlikle değişecek gibi görünüyor. 

 

 


Haber Kaynak : TRHABERTÜRK

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.