Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Erzurum S.O.S veriyor

Vatandaş Soruyor Emniyet ne yapıyor

Tarih: 18.09.2024 17:28 Güncelleme: 18.09.2024 17:28
Erzurum S.O.S veriyor


Erzurum Yakutiye İlçesi Rabiana Mahallesi eski Yoncalık Mahallesi Cedit Sokak üzerinde bulunan evlerin Kentsel dönüşüm nedeni ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yıkımı yapılacağından dolayı boşaltıldı.
Boşaltılan evlerin içinde ve bahçlerinde uygunsuz kişilerin gece buraları kullandıkları fuhuş yaptıkları,Uyuşturucu madde kullanıcılarının tünercilerin mekanları olduğu bilgisi verildi.
Yakutiye İlçe merkezinde eski binaların yüzde 60'ına yakını yıkıldı ve yerlerine yeni apartmanlar inşa edildi.


Fakat ,Kaçak Göçmenlerin Van ilinden gelip ilk barındıkları  il olan Erzurum'da kentsel dönüşüm nedeni ile boşaltırılan evleri kullandıkları, İl genelinde yaşayan sokak serserilerinin bu tür yerleri uygunsuz durumları için kullandıkları Emniyet Müdürlüğü tarafından göz ardı edilmesinden dolayı Mahalle sakinleri oldukça endişeli.


Şikayet edilen Fotoğraflarda bulunan binaların hemen karşısında Şairnefi Ortaokulu,Üç kümbetlerin ve Şehir Müzesinin bulunması o bölgeye gezi amaçlı giden yerli ve yabancı turistlerin rahatsız olmaları ve Şairnefi Ortaolukunda okuyan yüzlerce öğrencinin can güvenliğinin tehlikede olmasının ilgili Emniyet Birimlerince dikkate alınmaması şehir halkıını oldukça rahatsız ediyor.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.