Bugün, 16 Haziran 2024 Pazar

Erzurum'a 6 hâkim ve 8 savcı ataması yapıldı

Açıklanan kararnameye göre Erzurum’a 6 hakim ve 8 savcı ataması yapıldı.

Tarih: 23.05.2024 16:26
Erzurum

Erzurum'a 6 hâkim ve 8 savcı ataması yapıldı 

Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK), 1044 hakim ve cumhuriyet savcısı adayı atama kararnamesi, Resmi Gazete 'de yayımlandı.  

İki yıl süren adaylık eğitimlerini tamamlayan 26'ncı adli yargı döneminden 731 hakim ve 242 Cumhuriyet Savcısı ile 16'ncı idari yargı döneminden 71 hakim olmak üzere toplam 1044 hakim ve savcının kurayla atamaları gerçekleştirildi. 

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni'nde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, güven veren ve erişilebilir bir adalet sisteminin tesisi için önemli mesafeler alındığını dile getirdi. 

Adalet hizmetlerinin aksamaması ve makul sürede yargılanma hakkının güçlendirilmesi için çok önemli adımlar attıklarını kaydeden Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde güven veren ve erişilebilir bir adalet sisteminin tesisi için önemli mesafeler alındığını dile getirerek, yargı teşkilatının fiziki kapasitesinin artırıldığını, kiralık, uygun olmayan köhne binalar yerine teknolojinin tüm imkanlarını barındıran modern adliye binalarının yurdun dört bir yanında hizmete sunulduğunu söyledi. 

Adalet Bakanı Tunç, çağın gereklerine uyum sağlayamayan mevzuatın milletin ihtiyacına cevap verecek şekilde yenilendiğini belirtti. adaylık eğitimlerini tamamlayan 26'ncı adli yargı döneminden 731 hakim ve 242 Cumhuriyet savcısının, 16'ncı idari yargı döneminden 71 hakim olmak üzere toplam 1044 hakim ve savcının atamaları gerçekleşmiştir dedi. 

Gerçekleştirilen bu atamalarda toplam 19 yargı mensubu Erzurum ilinde görevlendirildi. 

Erzurum’da görevlendirilen Yargı Mensuplarından Rıdvan Ülkümen, Fatmanur Küçükçayır, Abdullah Özgül, Eda Soyoğlu Özgül, Ebru Hilal Yıldız  İdare Mahkemesine, 

Aşkale Cumhuriyet Savcılığına İsmail İslam Alpaslan 

Çat Cumhuriyet Savcılığına İsmail Dağ 

Hınıs Hakimliğine Mehmet Işık 

Horasan Cumhuriyet Savcılığına Mehmet Ali Beyazayoğlu 

Karayazı Cumhuriyet Savcılığına Atilla Karaca ve Muhammet Akbaba  

Tortum Hakimliğina Tülay Erincik 

Tortum Cumhuriyet Savcılığına Bekir Mert Doğan 

Tekman Cumhuriyet Savcılığına Ayşe Gazi Topcuoğlu 

Tekman Hakimliğine Ümitcan KarahasanKarayazı Hakimliği Fırat Özdoğan 

İspir Hakimliğine Şeymanur Şahinbaş ve Gizem Topuz Zengin 

İspir Cumhuriyet Savcılığına Emirhan Saim Şahinbaş atandı 


Haber Kaynak : TRHABERTÜRK

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.