Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Erzurum'da İkinci el araba alacaklar dikkat:

Erzurum'da İkinci el araba alacaklar dikkat:

Tarih: 10.07.2024 13:18 Güncelleme: 10.07.2024 13:20
Erzurum

 Türkiye Piyasasında en çok talep gören markalar belli oldu
Erzurum'da İkinci el araç fiyatlarıyla ilgili yapılan son araştırmalarda çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

2024 yılı itibariyle  Altın ve Döviz deki dalgalı yükseliş Kent genelinde  ikinci elde fiyatları yukarı yönlü hareketlendirdi. 
Yeni yıl itibarıyla Ocak ve Haziran aylarında  ikinci el araç fiyatlarında yaşanan fiyat artışları dikkatleri üzerinde topladı.kayda değer oranlara ulaştı.
Erzurum piyasasında   en çok tercih edilen Marka ve modeller.

2024 yılında satışa sunulan arabalar her 10 otomobilden 9'u manuel vitesli.  

BAŞKAN ERKAN ŞİRİN 
Erzurum Oto Galericiler site Başkanı Erkan Şirin Erzurum Oto piyasası ile ilgili yaptığı konuşmada “Bir süredir satış adedi noktasında zayıf seyreden ikinci el otomotiv piyasası Ocak ayı itibarıyla artışa geçti.
Özellikle Şubat ayı ve içinde bulunduğumuz Temmuz ayında döviz kurlarındaki artış araç satışlarında pozitif  etki göstermeye başladı.

İKİNCİ ELE TALEP ARTTI

""2024  yılı itibarıyla sıfır araçlara  uygulanan fiyat artışları göz önünde bulundurulursa, ikinci el piyasasında artışların denk oranda olmadığı ve bu sebeple ikinci el araç fiyatlarının şu an için avantajlı konuma geçtiğini , Özellikle her hafta pazar günü Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Dr.Mahmut Uçar'ın destekleri ile Erzurum ekonisine yatırım amaçlı katkıları olan bazı şirket ve işyerlerinin sponsorluğunu üstlendiği ücretsiz dağıtımı yapılan tadımlık yiyecek ürünlerinin servis edildiği Açık oto pazarına talebin arttığını bununda araç satışlarında olumlu yönde etkilemesi ile Oto piyasasının canlandığını söyledi.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.