Erzurum'da yasaklandı

Genelge yayımlandı

Erzurum
12.10.2024 17:36:00 0

 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, talimatları d0ğrultusunda il genelinde yapılan düğün ve eğlencelerin çevreye olan olumsuz etkilerin önlenmesine yönelik yeni bir genelge yayınladı.
Genelge  kararı,  Erzurum il merkezi, ilçeler ve bağlı yerleşim birimlerindeki nişan, düğün, gelin çıkarma, kısır gecesi, kına gecesi, sünnet düğünü, asker eğlencesi, asker uğurlaması ve benzeri etkinliklerin düzenlenmesinde uyulması gereken kuralları kapsıyor.
Nişan, düğün, gelin çıkarma, kısır gecesi, kına gecesi, sünnet düğünü, asker eğlencesi, asker uğurlaması ve benzeri etkinliklere ilişkin bildirimde bulunulmasından, düğün sahibi ve düğünün yapıldığı salonunun işletmecisi, diğer etkinliklerde ise bu etkinliği düzenleyen kişiler sorumlu olacağı,
Bu etkinliklerin  yapılacağı yer (açık veya kapalı alan) tarih ve saatini belirtir dilekçe ile en az 3 (Üç) gün önceden organizasyonun yapılacağı yerin İlçe Kaymakamlıklarına etkinliği düzenleyen kişilerin müracaatta bulunmaları zorunlu olduğu karara bağlandı.
Düğün ve benzeri etkinliklerin umuma açık kapalı alanlarda yapılması halinde sona erme saatinin 24.00,
Açık havada (sokak, meydan, park vb.) yapılması durumunda ise sona erme saati 23.00 olarak belirlendi. Etkinlik sahibi, salon işletmecisi veya etkinliği düzenleyen kişiler tarafından etkinlik sırasında katılımcılara etkinliklerin sona ereceği saatlerinin bildirmeleri karara bağlandı.
Genelgede ayrıca,
Dini ve milli bayramlar, ramazan ayı, düğün ve benzeri etkinliklerin yapıldığı yer ve çevresinde her türlü ateşli silahlar ile ses ve gaz fişeği atan silahların (tabanca, tüfek, kurusıkı tabanca, havai fişek, maytap, torpil vb.) kullanılması yasaklandı.
KONVOYLARDA KLAKSON YASAKLANDI
Düğün ya da benzeri etkinlikler (nişan, gelin çıkarma, kısır gecesi, kına gecesi, sünnet düğünü, asker eğlencesi, asker uğurlaması vb.) kapsamında yapılan kutlamalar nedeniyle oluşturulan araç konvoylarında klakson çalınarak, ses ve müzik cihazları kullanılarak çevrenin rahatsız edilmesi ve araçlardan sarkarak trafik güvenliğinin tehlikeye sokulması, trafik akışının yavaşlatılması veya yolun trafiğe kapatılması yasaklandı.
Genelgede belirtilen yasaklara aykırı hareket edenler hakkında; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 123, 170 ve 174'ncü maddeleri; 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32 ve 36'ncı maddeleri, 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun 14'ncü maddesi, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 14'ncü maddesi, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 14, 56, 72 ve 80'nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre cezai işlem uygulanacağı önemle belirtildi.
 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.