Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erzurum'daki Cinayet tüm detayları ile ortaya çıktı

16 yıl sonra cinayet detayları ortaya çıktı

Tarih: 18.05.2022 15:32
Erzurum

16 Yıl sonra cesedi bulunan (1980) Recep Akpınar’la ilgili Detay’a ulaşıldı

2006’da Erzurum’da öldürülüp Aşkale’de gömülen Akpınar’la ilgili detaya ulaşıldı

Erzurum Kevelciler caddesinde iş yeri olan ve 2006 yılından beri kayıp olan Recep Akpınar’ın Erzurum emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp şahıslar büro amirliği tarafından, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer’in talimatları ile yeniden aranma çalışması başlatılması üzerine,

Asayiş Şube Müdürlüğünde kurulan uzman ekip tarafından yapılan titiz çalışma neticesinde, Recep Akpınar’ın kullanmış olduğu Cep telefon görüşmeleri incelenmeye alınarak, Kaybolduğu tarihte telefonla sık  görüşme yaptığı numaralar üzerinde inceleme yapan Uzman ekip Kayıp olayını aydınlığa kavuşturarak (1980) Recep Akpınar’a ulaştı.

31.08.2006 günü hakkında kayboldu ilanı verilen Recep Akpınar’ın kendisinin alacaklı olduğu (1969) Mehmet Göktürk ve (1970) Necmi Acar tarafından araç içinde ,31.08.2006 tarihinde Av tüfeği ile başından ve göğsünden vurularak öldürüldüğünü tespit etti.

1969 Doğumlu Mehmet Göktürk ve Arkadaşı Necmi Acar ve kendilerine araç bulma konusunda yardım ettiği anlaşılan Mithat Acar’ın ,Maktül Recep Akpınar’ı araç içinde öldürerek Aşkale Bozburun Mahallesindeki dere yatağına götürerek gömdükleri ortaya çıktı.

Şüpheli sanıkların Polis’e verdikleri ifadelerde, o tarihte 26 yaşında olan Recep Akpınar’dan borç para aldıklarını ödeme sıkıntısı yaşamaya başlayınca öldürmeyi planladıklarını, Av Tüfeğini Necmi Acar’ın, Aracı Mithat Acar’ın bulduğu ve Mehmet Göktürk’ün de araç içinde Av tüfeği ile Recep Akpınar’a 4 el ateş ederek öldürdükleri öğrenildi.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.