Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

ERZURUM’DAN SADECE BAŞKAN YURDAGÜL KATILDI

.

Tarih: 13.03.2023 19:12
ERZURUM’DAN SADECE BAŞKAN YURDAGÜL KATILDI

ERZURUM’DAN SADECE BAŞKAN YURDAGÜL KATILDI 

Pasinler’in Kurtuluş törenlerine İl protokolünden sadece MHP il teşkilatı katıldı. 

Pasinler İlçesinin, 13 Mart 1918  Kazım Karabekir Paşa komutasındaki Birinci Kafkas Türk Kolordusu, Yanık Dere yönünden girerek Ermeni ve Rus işgaline son verdikleri günün yıl dönüm kutlamaları, 

Kahramanmaraş ,Hatay başta olmak üzere 11 ilimizde meydana gelen Deprem acısı içinde hüzünlü olarak kutlandı. 

Erzurum il protokolünden sadece MHP il başkanı Adem Yurdagül ve Başkan Yardımcısı Abdullah Kaya’nın katılması çok dikkat çekti. 

Neden dikkat çekti, 12 Mart Erzurum’un kurtuluş törenlerine katılan katılımcılardan sadece MHP il başkanı Yurdagül’ün katılımı Milliyetçilik hususunun en önemli göstergelerinden biri olan Kurtuluş törenlerine kimleri katılması gerekir konusu yeniden Bölge halkının gündeminde yer aldı. 

Değerli Valimiz Deprem Bölgesinde Koordinatör olarak görevli olması münasebetiyle katılamaması tabii çok normal bir durum. 

Çünkü On binlerce can kaybettiğimiz Deprem bölgesinde görevli olma hususu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurları ile olmuştur. Tabi ki görevini bırakıp Vali olarak görevli olduğu il’e gelemez. 

Peki ama Erzurum Valiliğinde görevli, Vali yardımcıları (4) başta olmak üzere, diğer kamu kurum müdürleri neden ilçede düzenlenen kurtuluş törenlerine katılmadı ve katılmıyorlar. 

Bu soruyu telefonla bir Kamu kurumunda  görevli olan bir üst amir’e sorduğumda ‘’ya depremde görevli olan onlarca üst kademede görevli personel var,’’ 

‘’Deprem bölgesinde görevli olduklarından veya o bölgeye görevlendirme yaptıklarından fırsat bulamamış olabilirler’’ şeklinde cevap verdi. 

Bende bu cevap karşısında evet haklı Müdür bey verdiği cevapta, 

Deprem bölgesine gidip en kaz kaldırma çalışmalarına katılmak varken, Konteyner inşaatlarının yapım denetimini sağlamak varken, Emniyet ve huzuru sağlamak varken, Aş evlerinde yemek dağıtmak varken, her yıl düzenlenen kurtuluş törenlerine katılmanın fazla gereği yok. 

Hasan galamızın kurtuluş törenlerine  Erzurum’dan  Vali yardımcısının ,Milletvekilinin ve vekil adayı olmayı düşünen idarecilerin gelmemesine pasinler halkı çok üzüldü, sadece MHP il Başkanı Adem Yurdagül ve Abdullah Kaya’nın iştirak etmesinden İlçe halkı gurur ve onur duydu. 

Allah Razı olsun İyi ki geldiniz,iyi ki varsınız 

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.