Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

Fetö mensubu Biri kadın biri erkek doktor Erzurum'da yakalandı

.

Tarih: 12.06.2024 19:55
Fetö mensubu Biri kadın biri erkek doktor Erzurum

Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü görevlilerince Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik  yapılan yakalama çalışmalarında doktor olarak görev yapan 2 kişi gözaltına alındı.

 


Edinilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyonda A. Ç. T (İşyeri Hekimi/Özel Sektör) ve S. N. T. (Uzman Doktor/İstifa) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.
Şüpheli şahısların Erzurum'da   irtibatlı oldukları öğrenilen üniversite öğrencileri ile birlikte örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları, yurtdışı/yurtiçinde faaliyet gösteren örgüt mensupları tarafından gönderilen paralarla öğrencilere örgüt adına maddi yardımda bulundukları, 15 Temmuz darbe girişimi davalarından dolayı Erzurum ilinde hükümlü olarak Cezaevinde bulunan FETÖ mensubu şahısların ailelerine yardım ve yataklık ettikleri,Erzurum iline ziyarete geldiklerinde ulaşım, konaklama gibi ihtiyaçlarını karşıladıkları tespit edildi. 

Şahısların ikametlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyaller ele geçirildi.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından S. N. T. İsimli şahsı Adli Kontrol ve Yurtdışı Yasağı ile serbest bırakıldı.diğer A. Ç. T isimli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.


Haber Kaynak : TRHABERTÜRK

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.