Bugün, 6 Ekim 2024 Pazar

Kırgızistan Manas Erzurum A.Ü.ile sözleşme imzaladı

Rektör Hacımüftüoğlu Rektör Ceylan ile protokolde anlaştı

Tarih: 04.10.2024 21:14
Kırgızistan Manas Erzurum A.Ü.ile sözleşme imzaladı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne 16 Ağustos 2024 tarihinde atanan  Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ile birlikte ortak çalışma yürütmek için protokol  sözleşmesi imzaladı.
Atatatürk Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ile imzalanan Protokolün amacının, iki kurum arasındaki akademik ve bilimsel bağların güçlendirilmesi ,öğrenci ve akademisyen değişimi,ortak bilimsel araştırmalar, konferanslar ve seminerler gibi birçok alanda iş birliği yapılmasının hedeflendiği öğrenildi.
GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLAYACAĞIZ
Protokol sözleşmesi töreninde konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bu anlaşmanın iki üniversitenin birbirinden çok şey öğreneceği bir sürecin başlangıcı olduğuna dikkat çekti. Hacımüftüoğlu: “Manas Üniversitesi ile olan bağlarımız geçmişe dayanıyor. Bugün imzaladığımız protokol ile bu bağları daha da güçlendirecek adımlar atıyoruz. Hem eğitim hem de araştırma alanlarında ortak projeler geliştireceğiz ve iki ülkenin gençlerini geleceğe daha iyi hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.
Atatürk Üniversitesinde uzun yıllar öğretim üyeliği yapmış olan ve 2020 yılında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Ceylan, yeniden Atatürk Üniversitesinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı.


Rektör Ceylan, Atatürk Üniversitesi ile iş birliğini derinleştirmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek: “Atatürk Üniversitesi, akademik hayatımda önemli bir yere sahip. Bugün, bu kurumla rektör olarak yeni projelere imza atmak benim için ayrı bir gurur. Kardeş ülkelerimizin üniversiteleri olarak, ortak kültürel ve akademik bağlarımızı daha da güçlendireceğiz” dedi.
PROF.DR.CEYLAN KİMDİR
Tören, her iki üniversitenin iş birliğini daha da geliştirecek adımların konuşulması ve ileriye dönük projelerin müjdesiyle son buldu.
1959 yılı Erzurum doğumlu olan Manas Üniversitesi Rektörü Ceylan, İlk ,Orta ve Lise öğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra 1979 yılında yükseköğretimine Erzurum Kazım Karabekir Yüksek Öğretmen Okulu, Tarih Bölümü’nde başladı. Atatürk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde yükseköğretimine devam ederken,
1991 yılında “M.Ö. II. Binde Devletlerarası Anlaşmalar” adlı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı. Türkiye’de ve Orta Asya’da bilimsel çalışmalara devam ederek 2009 yılında  Profesörlüğe atandı. 2013-2016 yılları arasında Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yürütürken,
2020 yılında ise Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi rektörlüğüne atandı.
 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.