Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mehmet Sekmen’in Emekli ve Gençlere başlattığı indirim Türkiye’de örnek oldu

Şehir Genelinde %15 indirim yapılacak.

Tarih: 24.03.2024 21:59 Güncelleme: 24.03.2024 22:01
Mehmet Sekmen’in Emekli ve Gençlere başlattığı indirim Türkiye’de örnek oldu

31 Mart seçimlerine bir hafta kala Hükümet tarafından Emeklilerle ilgili bir çok düzenleme yoluna hızlıca giriliyor. Bu yola Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN’de girdi. 

Erzurum ilinde Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Sosyal Tesislerde, Emekli ve Gençlere %15 indirim, ile birlikte Şehir Genelinde   ESKİ su faturalarına da %15 indirim yapılacak.

 

Ve yine önemli bir indirim Halk ekmek’de oldu. Halk ekmek büfelerinde satılan 200 gram ekmek Ramazan ayı itibari ile 4.00TL satılmaya başlandı. 

Türkiye genelinde Belediye hizmetlerinde Milyonlarca emeklinin gelirini arttıracak düzenlemeler  kapsamında indirime gidilerek, Su, atık su bedellerinde indirim ve belediye hizmetlerinde, belediye tesislerinde emeklilerle alakalı ciddi bir indirim yapılacak. 

Son dakika gelen bilgilere göre, 

Hükümet, Türkiye genelinde Doğalgaz ve elektrik faturalarında bir indirime gidecek. Bu kapsamda fatura indirimi, ulaşım ve barınma desteği, düşük faizli kredi imkanı gibi pek çok konuda refahı artıracak düzenlemeler üzerinde çalışma yapılacak.  

Ulaştırma Bakanlığı Ulaşım desteği verecek, Uçaklar ve trenlerde indirim şeklinde. Evi olmayan emekliye kira desteği. Kira artışlarıyla alakalı emeklilere kira desteği sağlanacak. söz konusu desteklerden SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı mensubu tüm emekliler faydalanacak. 


Haber Kaynak : TRHABERTÜRK

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.