Bugün, 6 Ekim 2024 Pazar

Patatesin Ovası'ndan patates isyanı

Pasinler çiftçisi ne yapacağını şaşırdı

Tarih: 03.10.2024 22:02 Güncelleme: 03.10.2024 22:46
Patatesin Ovası

Türkiye'de lezzetli Patatesiyle meşhur Erzurum’un Pasinler ilçesinde, daha önce kurulan fakat yeterli imkana sahip olmayan depolama eksikliği ve pazarlama sorunu çiftçiyi özellikle bu yıl  mağdur ettiği öğrenildi.
Tonlarca patatesin depolama sorunu nedeni ile çürümeye terk edildiğini ifade eden patates üreticileri, yetkililerden yaşadıkları mağduriyetin sonlandırılmasını istediler.
2 yıldır aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen çiftçiler,  valilik talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çiftçiden alınarak dağıtımı yapılan patatesler, kâbusumuz oldu dediler.
Nisan ayında  ekimin, yaptıkları patatesin her yıl bu aylarda sökümünü yaptıklarını Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in ve eski Vali Okay Memiş'in öncülüğünde kurulan depolama alanının yetersiz  kullanılamaz oluşu ve pazarlama hususunda gerekli çalışmalarda destek verilmemesi ekmeğini bu ürünün satışından çıkaran biz çiftçileri perişan etti dediler.
Yaklaşık 6 bin dönüm araziye ekimi yapılan patatesin satımı gerçekleştirilemediğini ifade eden çiftçiler zararlarının toplamda 150 Milyon civarında olduğunu belirtiler.
 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.