Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

PKK'nın Karayazı eleman organizatörü yakalandı

Erzurum TEM PKK Organizatörünü kıskıvrak yakaladı

Tarih: 19.05.2022 13:18
PKK

           Erzurum TEM PKK’nın Karayazı organizatörünü yakaladı

 Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürdüğü teknik takip ve izleme çalışmalarında tespit ettiği PKK şüphelisi şahsı Karayazıda kıskıvrak yakaladı.

Erzurum TEM Şube Müdürlüğü,  2014 - 2015 yılları içerisinde Erzurum İlinin Karayazı İlçesi kırsal alanında silahlı olarak faaliyet gösteren örgüt mensupları ile ilişkili ve irtibatlı olduğu, örgüt mensuplarını ikametinde barındırdığı ve kırsal alana eleman aktarımı faaliyetlerinde bulunduğu tespitini yaptığı F.İ. isimli şahıs,

Özel Harekat polisleri ile birlikte  18/05/2022 günü düzenledikleri operasyonla ilçe merkezinde kıskıvrak yakaladı.

 F.İ. isimli PKK şüphelisinin ikametinde yapılan aramada;1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, bu tüfeğe ait (53) adet fişek ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelinin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde Uzman ekipler tarafından sorgusu devam ediyor.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.