Bugün, 19 Şubat 2026 Perşembe

Ramazan Dayanışması Sadece Çekle Olmaz

DÜZGÜN Öncülük Etsin, Erzurum Kazansın: Ramazan’da Fiyat Sabitleme Çağrısı

Tarih: 18.02.2026 16:18 Güncelleme: 18.02.2026 16:24
Ramazan Dayanışması Sadece Çekle Olmaz

Sadece Çek Değil, Gerçek İndirim: 30 Günlük Ramazan Kampanyası Başlasın

TRHT: ERZURUM:  Bugün  Ramazan ayının ilk sahuru

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma çağrıları yükseliyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı sosyal dayanışma seferberliği çağrısını önemsiyorum. Çünkü Ramazan, sadece oruç ayı değil; aynı zamanda vicdan muhasebesi ayıdır.

Son günlerde hediye çeki uygulamasının Ramazan kolisi yerine daha anlamlı ve sürdürülebilir bir model olduğu yönünde açıklamalar yapılıyor. Özellikle sektör temsilcilerinden Ömer Düzgün’ün bu yöndeki yaklaşımını kıymetli buluyorum. Evet, ihtiyaç sahibinin kendi ihtiyacını seçmesi daha insani bir yöntemdir. Buna itirazım yok.

Ancak ben şunu soruyorum: Eğer bu uygulama sadece Ramazan ayına yönelik yapılacaksa, işe nereden başlamalıyız?

Bence önce şuradan başlamalıyız: Ramazan öncesi ve Ramazan boyunca temel gıda ürünlerinde oluşabilecek fahiş fiyat artışlarının önüne geçerek.

Çünkü yardım çeki verip, o çekin kullanılacağı ürünleri yüksek fiyattan satmak; dayanışma ruhuna gölge düşürür.

Gerçek dayanışma, hem yardım etmek hem de fırsatçılığa kapı aralamamaktır. Buradan Erzurum’daki büyük yerel zincir marketlere açık çağrıda bulunuyorum:

Eğer Ramazan’da hediye çeki uygulaması yapılacaksa, bu uygulama yalnızca kart satışıyla sınırlı kalmamalıdır.

Temel gıda ürünlerinde 30 gün boyunca net ve hissedilir bir indirim kampanyası başlatılmalıdır.

Un, yağ, şeker, bakliyat, süt ürünleri, et ve temel ihtiyaç kalemleri… Ramazan boyunca fiyatlar aşağı çekilmeli, sabitlenmeli ve kamuoyuna şeffaf şekilde duyurulmalıdır.

Özellikle Erzurum’da güçlü bir marka olan DÜZGÜN’ün bu konuda öncülük yapmasını bekliyorum.

Eğer DÜZGÜN yerel zinciri: Ramazan’a özel fiyat sabitleme kararı alırsa, 30 gün boyunca temel ürünlerde indirim uygularsa, Hediye çeki kampanyasını bu indirimle birlikte yürütürse, İnanıyorum ki diğer yerel marketler de bu kampanyaya katılacaktır.

Ramazan fırsat ayı değildir. Ramazan, fedakârlık ayıdır. Biz Erzurum’da gerçek dayanışmayı göstermek istiyorsak; yardım çeki satmanın ötesine geçmeli, fiyatlarda da vicdanı esas almalıyız.

Ben çağrımı net yapıyorum: Erzurum’daki yerel zincir marketler, DÜZGÜN öncülüğünde Ramazan boyunca 30 günlük indirim ve fiyat sabitleme kampanyası başlatmalıdır.

İşte o zaman hediye çeki uygulaması gerçekten anlamlı ve sürdürülebilir olur.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.