Bugün, 29 Eylül 2024 Pazar

Suçluyu Vuruyorsun niye vurdun, vurmuyorsun ölüyorsun

Vuruyorsun niye vurdun, vurmuyorsun kendin vuruluyorsun ve ölüyorsun

Tarih: 27.09.2024 15:42 Güncelleme: 27.09.2024 15:53
Suçluyu Vuruyorsun niye vurdun, vurmuyorsun  ölüyorsun

Suçluyu Vuruyorsun niye vurdun, 
Polisin yetkisini alıyorsun sonra görev yapmıyor diye disiplin cezası veriyorsun, Suçluya müdahale ediyorsun yok çok sert davrandın niye suçluyu eziyor diye mahkemede ifade veriyorsun.
evet Türkiyedeki Polis Selahiyet kanunu ve CMK uygulaması bu şekilde devam ettiği müddet  Ülkemde ne suç azalır nede suçlu.
Ben 30 yıl Emniyet Hizmetleri biriminde görev yaptım.2005 yılından sonra Türkiye'de hem suçlu hem de suç oranında artış oldu.
NEDEN Mİ?
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 4 Aralık 2004'te kabul edilen ve 1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu Polisi, Tapu kadastro memuru konumuna getirdi. 
Bu memurlardan farkı sadece belinde silahı ve şaşalı kalitesi bozuk  taklit resmi üniforması var.
Ben 30 yıl bir fiil Emniyet hizmetlerinde değişik birimlerde görev yaptım. Bir çok terör ve Asayiş operasyonlarına katıldım.ve gururla onurla Devletimin milletimin huzuru refahı için görevimi başarılı yürüttüm taki 2006 yılına kadar.
SONRASI ZORLUKLARLA  DOLU
Evet 2006 sonrası yaşadığım, gördüğüm ve bizzat şahit olduğum adli olaylarda suç ve suçluyu ayıt etmeye çalışırken, aşağılanan horlanan disiplin cezası korkusu ile görev yapmaktan çekinen yüzlerce polis meslektaşımı gördüm.
Suçluya suç üstü müdahale yaparken  ceza yememek için suçluya başını eğiyorsun.
Bunun örneği İstanbul'da yaşandı. daha gencecik hayatının en güzel yıllarını Devlete millete hizmet etmek için Dudullu Polis Merkezinde görevli  Polis memuru olan Şeyda Yılmaz.daha 27 yaşında daha yeni evli , daha gencecik,  hayatına maddi imkan sağlamak için üniversiteyi bitirmiş polis olmuş.
Olay anını seyrederken yüreğim parçalandı kendisini yakalayıp yere yatırmak isteyen erkek polis memurunun el çabukluğu ile belinden silahını alan o adi köpek  Yunus emre, daha kötü kelime kullanmaya cam çünkü, adını  mübarek bir islam aşığı Türk şair ve mutasavvıfı Yunusemre'den almış.
Gerçi kendisi almamış annesi babası bu adı vermişler ne bilsinler böyle adi bir domuz olacağını.


Şeyda yılmaz canım kardeşim meslektaşım, olay anında o adi domuzun ateş etmeye başladığını görünce silahı eline aldı ama doğrultamadı silahını ateşleyemedi, saklanmayı tercih edereken tuborg yazılı bir teneke bidonun arkasına saklandı. kafasını yere eğdiği sırada mermi isabet etti oracıkta son nefesini verdi.
Ateş edemedi CMK'dan, Avrupa İnsan haklarından çünkü,
Ateş etseydi kendisi değil,  o adi domuz ölseydi mahkeme çıkarılacak ifade üstüne ifade verecekti.
Neden Öldürdün, neden Ayaklarına değilde  başına isabet ettirdin niye zavallı 26 suç kaydı olan bir kişiyi öldürdün diye hesaba çekilecekti.
Belki savcılık Nefsi müdahaleden, görevi gereği müdahale etme gereği hissettiği için leyhde karar verip kararın asliye ceza mahkemesinde görülmesi için sevk edecekti.
 ŞEYDALAR ÖLMESİN AMA OLMUYOR
Gencecik bir kadın polisimizi bir Türkiye kaybetti.
Amerika'da veya Avrupa ülkelerinde böyle bir durumda o domuz y.e. etkisiz hale getirilirdi.
ama olmuyor,  İnsan haklarının yürürlükte olduğu fakat insanın hiç bir değerinin olmadığı Türkiye'de bu Adalet sistemi değişmedikçe ne suç biter nede Suçlu iter.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.