DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜNLER SİZİ
Süt üreticilerinin sorunlarına çözüm bulmak adına Erzurum Ticaret BORSASINDA yetkili organ olarak Oda başkanı Başkan Hakan Oral ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'de oluşturulan istişare toplantısına bir kaç kişinin katıldığı paylaşımına sosyal medyadan tepki yağdı.
Erzurum Şehir merkezinde Cuma Namazı çıkışında Ürettikleri halde satışını yapamadıkları litrelerce sütleri vatandaşlara bedava dağıtırken, Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı Zabıta görevlilerinin müdahalesi ile karşılaşan üreticiler kendilerine yapılan bu haksızca işlemi kınayan açıklamaları, şehir gündeminin önemli konuları arasında yer alması üzerine,
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Üreticilerin bu serzenişine hemen çözüm bulmak için Erzurum Ticaret Odası başkanı Hakan Oral ile bir araya gelerek çözüm yolları bulmak için yaptıkları görüşmeye birkaç kişinin katıldığı paylaşımlarını gören Üretici kesimi,
''Dostlar alışverişte görsünler gibi bir kaç kişi toplanmış kendi aralarında sohbet etmiş gibiydiler.'' Görüşmeye hangi süt üreticisini çağırdığınız?
''Çağırdınızsa kimi ve kaç kişi çağırdınız.' 'siteminde bulanarak tepki gösterdiler.
Sorun ne? Çözüm ne ?
Üreticiler, Başkan Sekmen'in Sosyal medyada yaptığı paylaşımında;
''Erzurum Ticaret Borsası Başkanımız Hakan Oral ile bir araya gelerek şehrimizin et ve süt ürünleri, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki mevcut durumunu, gelişim alanlarını ve hayata geçirilecek projeleri değerlendirdik.
''Erzurum, sahip olduğu doğal kaynaklar ve üretim potansiyeliyle bu alanlarda önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Bizler de üreticilerimize her türlü desteği sağlayarak tarım ve hayvancılığın daha verimli, sürdürülebilir ve katma değerli hale gelmesi için çalışıyoruz.''
''Gerçekleştirdiğimiz istişare toplantısında, üreticilerimizin karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini ele alırken, şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkı sunacak yeni projeleri masaya yatırdık. '' ''ifadelerini kullandığını ama bu açıklamanın biz süt üreticilerini oyalama takdiğinden ibaret olduğuu Erzurum halkının bilmesini istediler.
Erzurum’u tarım ve hayvancılıkta daha ileriye taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edilebilmesi için,
Üretici olarak bizlerin emeğimizin kazanca dönüşmesi için gözetileyen mesai mefrumunda bizler için ne yapıldı ? ve ne yapılacak bunu anlatsınlar diyerek tepki gösterdiler.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.