Bugün, 1 Temmuz 2024 Pazartesi

VAR tabiki saymaz golü sahipsiz takım çünkü

VAR TABİKİ SAYMAZ GOLÜ SAHİPSİZ TAKIM ÇÜNKÜ

Tarih: 06.11.2023 19:33 Güncelleme: 06.11.2023 19:38
VAR tabiki saymaz golü sahipsiz takım çünkü

VAR TABİ Kİ SAYMAZ GOLÜ SAHiPSİZ TAKIM ÇÜNKÜ

Tuncay ÇİFÇİ: Pazar günü Giresun spor Trendyol 1.Ligin 11. Haftasında  kendi evinde misafir ettiği ve 1-0 mağlup ettiği Erzurumspor’un maçın 27.dakikasında Mustafa’nın ceza sahasından kafa vuruşu ile attığı fakat VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesi ile sayılmayan gol ’ün hazırlandığı anda çekilen VAR görevlilerinin ofsayt diye sayılmadığı pozisyonun resmi yayınlandı. 

VAR’ın ofsayt diye iptal ettiği gol’ün hazırlanış anında Mustafa’nın, görüntülerden de anlaşılacağı gibi rakip oyuncuya göre kaleye yakın olmadığı halde Erzurumspor’un aleyhine verilen karara Erzurumspor kulübü ve taraftarları tepki gösterdi. 

Eski Ofsayt kuralı:  “Bir futbolcu rakip kale çizgisine toptan ve sondan ikinci rakip oyuncudan daha yakın ise ofsayt pozisyonundadır.” 

Ve bu da Yeni ofsayt kuralı: futbolcunun tüm vücudu defans çizgisinin önündeyse ofsayt bayrağı kalkacak. Sadece diz veya omuz öndeyse ofsayt olmayacak.   

VAR görevlilerinin Erzurumspor’un maçın ilk yarısında attığı gol’ü Ofsayt sayarak  aldıkları karar ne eski ofsayt kuralına ne de yeni ofsayt kuralına uygun değil. 

Peki neye göre bu karar alındı onu da anlamak zor değil. 

Erzurumspor’un sahibi yok maalesef. 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.