Covit-19 Pandemisi kısıtlamaları altında gerçekleştirilen Erzurum İspir İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümü, Hükümet Konağı önünde yapılan törenle kutlandı.
Kutlama programına, İlçe Kaymakamı Murat Acar, İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdür V., kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Hükümet Konağı önünde yapılan çelenk merasiminin ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ‘ndan sonra İlçe tarihi destanını anlatan şiir okunması sonrasında Kaymakam Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Çoşkun’un konuşmalarından sonra yöreye özgü düzenlenen etkinliklerle program son buldu.

AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA
Programda İlk konuşmayı yapan Kaymakam Murat Acar: ”Bugün; ülkemizin istiklal mücadelesinde adını tarihe altın harflerle yazdırmış olan İspir direnişinin ve kahramanlık destanının 103. yıl dönümünün haklı gururunu yaşıyoruz.

25 Şubat 1918 tarihi İspirlilerin kurtuluş mücadelesinde destan yazarak, milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün duramayacağını ilan ettiği tarihtir. İspirimizin vatansever evlatları ülkesine bağlılığını, bağımsızlığın ve bu topraklar üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağın her şeyin üstünde olduğunu her zaman olduğu gibi 103 yıl önce de Müftü Mustafa Başkapan önderliğinde vermiş oldukları onurlu mücadele ile göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin ve İspirimizin kurtuluş mücadelesinin kahraman şehitlerini ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Dedi.
25 ŞUBAT KAHRAMANLARIMIZI ASLA UNUTMAYACAĞIZ…
Belediye Başkanı Çoşkun:
” Covit-19 Pandemisi kısıtlamaları altında gerçekleştirdiğimiz 25 Şubat İspir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü kutlama programında, bir ve beraber olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Hükümet Konağı önünde gerçekleştirdiğimiz sade bir program ve Ortaköy (Gırans) Mahallesi’ndeki Kurtuluşumuzun Önderi Müftü Mustafa Başkapan’nın kabri başında tüm kahramanlarımızı okunan Kur’an- Kerim ve yapılan dualarla andık.
İspir’in müdafaasında bayraklaşan tüm kahramanlarımızın ruhları şad olsun! dedi.