Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Tuncay Çifçi admin


Bu bir Suç duyurusudur, açık açık Türkiye'yi bölmeye çalışıyorlar

BOP’un Türkiye Haritası sosyal hesaplarda yayılmaya başladı


Türkiye’yi ikiye bölen harita paylaşımları sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. 

ABD Başkanı Bush yönetimi tarafından ortaya atılan  Güney Kafkasya ve Orta Asya'daki çeşitli ülkelerin de dâhil edildiği BOP sosyal medya hesaplarında hızlı bir şekilde yer almaya başladı. 

Türkiye’yi ikiye bölme çalışmasının yapıldığı Büyük Orta Doğu ( Orta Doğu ve Kuzey Afrika veya ODKA) projesi kavramı aynı zamanda Mağrip, Sudan, Cibuti, Somali, Komorlar, Afganistan, Pakistan ve bazen Transkafkasya ve Orta Asya'yı da bölgeye dahil etmektedir. 

Büyük Orta Doğu 21'inci yüzyılın ilk on yılında, özellikle Müslümanların yaşadığı Ülkelerden ,Türkiye, Afganistan, Pakistan, İran Suriye, Irak ile bazı ülkeleri kapsayan George W.Bush yönetimi tarafından ortaya atılan Bu politikanın hedefleri arasında, Güney Kafkasya ve Orta Asya’daki çeşitli ülkeler Büyük Orta Doğu Projesinde yer almaktadır. 

 Türkiye’nin Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgesinin Kürdistan Devleti olarak gösterilen harita Sosyal Medya hesaplarında kendilerinin Türkiye’de yaşayan Kürt halkı olduklarını söyleyen bazı kişiler tarafından paylaşımlarının yapıldığı,  

Bu paylaşımlara katılanlara eleştiri yapan Sosyal medya kullanıcıları, Türkiye Haritasının asla bölünemeyeceğini ifade eden paylaşımlarda bulunuyorlar. 

Türkiye'nin model ülke konumunda olduğu Hiç bir resmi Belgesi olmayan BOP Projesi kapsamında ABD tarafından 23 ülkenin değerlendirmeye alındığı, model ülke" konumuna getirilen. Ilımlı islam ülkesi (model ülke) konumundan da rahatsızlık duyarak Türkiye, elçilikler aracılığı ile bazında bu sıkıntısını yinelemesinin sonunda , ABD'li yetkililer tarafından "demokratik ortak" olarak tanımlanmış  proje olduğu hakkında İnternet üzerinden yayınlanan bilgiler olduğu bilinmektedir. 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.