Bugün, 28 Eylül 2024 Cumartesi

Tuncay Çifçi


Erzurum Büyükşehir İçin 3 isim önde Dr. Sevimli adaylığı kabul etmedi

Erzurum’da İttifak partilerine İlçe verilebileceği duyumu alındı


Erzurum Büyükşehir İçin 3 isim önde Dr. Sevimli adaylığı kabul etmedi 

Erzurum’da İttifak partilerine İlçe verilebileceği duyumu alındı 

2024 Mart yerel yönetim seçimlerinde Cumhur ittifakının 81 ilin yerel yönetiminin kendilerinde kalması için sık sık görüşme yaptıkları  gündeme bomba gibi düştü. 

Erzurum ilinde en çok Parti üye delege sayısına sırasıyla  

1- AK Parti, 

2-MHP, 

3-İYİ Parti, 

4-DEVA Partisi sahip. 

Ekonomik daralmaların seçmenlerin oy kullanacakları partilerini değiştirmelerinin gündemde olduğu bu aylarda Cumhur ittifakı parti yöneticilerinin sık sık görüştükleri ve görüşmeler sonucunda aday adaylarının niteliklerine meslekleri dalında uzman olanların çevresiyle halkla iletişimlerine göre karar verileceği bildirildi. 

Son alınan bilgilerde, Erzurum ilinde 2019 yılında yapılan yerel yönetim seçimlerinde Mehmet Sekmen’e tek rakip olacak durumda olduğu bilinen MHP’li Prof.Dr.Kalp Cerrahı Serdar Sevimli’nin aday gösterileceği konuşulurken MHP genel Başkanı Devlet Bahçelinin kesin kararı ile böyle bir durumun söz konusu olmadığı MHP’nin Erzurum’dan aday göstermeyeceği kesinlik kazanmıştı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından 2024 seçimlerinde Büyükşehir Başkanlığı için Doktor Serdar Sevimli’ye aday olması için teklif yapıldığı fakat kendisinin Tıp bilimi dalında görevine Kalp cerrahi olarak devam etmek istediği siyaset görevinden uzak duracağı duyumu alındı. 

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin Erzurum ilinde bazı ilçeler için anlaşmaya varıldığı kulislerde görüşülen konular arasında bulunduğu gelen bilgiler arasında. 

Erzurum il merkezinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrar aday gösterilmemesi durumunda dijital ortam da temayül yoklamasının yapıldığı, bu yoklamada delegelere Kimi aday olarak görmek istersiniz?" Sorusu karşılığında  en çok 3 isme (Av.Ebubekir Elmalı, Fevzi Çakmak, Fevzi Genç) yönelik oy kullanıldığı öğrenildi. 

AK Parti Genel Başkanlığı ayrıca Palandöken ve Aziziye İlçe Belediye Başkanlıklarına yeni isimlerle yola devam etmek istediği , İYİ Parti’nin Yerel seçimlerde Erzurum Merkez ilçelerinde görev almak için ilgili toplumda sevilen halkın ilgisini kazanmış aday arayışı içinde olunduğu birkaç ismin belirlendiği bu isimler arasında, Türker Güllülü, Canan Uçar, Yusuf Çayirci, Fatih Güneyin’in olduğu öğrenildi. 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.