Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Tuncay Çifçi admin


Erzurum İYİ Parti istifa ediyor

Sorun ne Kim veya Kimler bu ayrılmaları dikkate almıyor


Erzurum İYİ Parti istifa ediyor 

Erzurum İYİ Parti İl Başkanlık kurmayları neden istifa ediyor. 

Sorun ne Kim veya Kimler bu ayrılmaları dikkate almıyor 

İl yönetimine büyük tepki göstererek sessiz bir şekilde İl Divan Yönetim Kadrosu dağılıyor 

Yerel Yönetimde görev almak isteyen kaliteli adaylar zarar görüyor 

Merkez uyuma. 

Uzun yıllar Siyasi konularla ilgili haber niteliğinde çalışma yapmış bir gazeteci yazar olarak ilk defa böyle sessiz çığlıkla karşı karşıya kaldım. 

İYİ Partinin kurmayları sessiz sedasız ayrılıyor. İl Teşkilat Başkanı, Siyasi İşler Başkanı, İl Sekreteri, İl Başkan Yardımcısı. 

2023 Genel Yönetim seçimlerinde benim de çok iyi tanıdığım Erzurum’da önemli mevki ve makamlarda bulunan Milletvekili aday ve delegeleri 2024 yerel yönetim seçimlerinde ortada yok. 

Parti oyları için  acı bir sonuç gibi görünüyor.

Erzurum İYİ Parti kurmayları bir bir istifa ediyor. Peki Neden bu istifaların önüne geçmek için Genel Merkez Yönetimi ve İl Başkanı bir önlem almıyor? yoksa planlı mı yapılıyor. 

Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Palandöken Belediye Başkan adayı ve diğer adaylar, kaliteli bir aday kadrosu kurmayı başardılar fakat bu istifalar Erzurum İYİ Partiye büyük zarar verdi. 

AK Parti’den 3.kez aday olarak yeniden sahalarda gördüğümüz Mehmet Sekmen’in tek rakibi olabilecek gibi lanse edilen Canan Uçar,  

Palandöken’de Ömer Özden, zarar gördü ve görmeye devam ediyor. 

PEKİ SORUN NE? 

Sorun benim anladığım kadarı ile İl Başkanlığında, 

Erzurum İYİ Partinin kurucu Kurmayları bir bir istifa etti ve istifa etmeye devam ediyor. 

Neden istenmiyor? 

Neden istifaların önü kesilmiyor? 

İl teşkilatı neden dağıldı? 

il Divan yönetim kurulu bir istifa etti? 

Sorun ne? 

Genel Başkan Meral Akşener’in bizzat Yeni İl Başkanı olarak atamasını yaptığı Ensar Nuhoğlu’nun görevi devir almasından sonra adı Yakutiye İlçe Belediye Başkan adayı olarak geçen Fatih Güneyin’in istifası sonrası, arkasından İlçe yönetim Başkanlarının istifaları ve bu seçim arifesinde vuku bulan İl Divan Yönetim Kurulunda görevli Parti kurmaylarının istifaları. ve yine istifaların devam edeceği iddia edildi. 

Eğer bu sorun çözülemezse 31 Mart’da alınacak yenilginin faturası İYİ Parti il Başkanlığı kesilir.EE bu da hoş olur mu ? - olmaz tabi ki 

 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.