Tuncay Çifçi

Tarih: 02.04.2024 18:15

Erzurum’da Adaylar içinde  Belediyeyi  Kimler neden Kaptı Kimler  neden kaptırdı.

Facebook Twitter Linked-in

ERZURUM’DA ADAYLAR İÇİNDE BELEDİYEYİ KİMLER NEDEN KAPTI KİMLER NEDEN KAPTIRDI 

MHP Uzundere'yi 26 oyla BBP’ye kaptırdı. 

BBP’de 8 oy az alarak İspir’i MHP’ye kaptırdı. 

Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Büyük Birlik Partisinden aday olan, Muhammet Halis Özsoy 26’lık oy fazlası ile MHP’nin adayı Sinan Aydın’a Belediye Başkanlığını kaptırmadı. 

Seçimde ,BBP’den  Muhammet Halis Özsoy: 2 bin 109, MHP’den Sinan Aydın 1.887 oy aldı 

Pazaryolu ilçesinde de tam tersi oldu  Büyük Birlik Partisi, Cumhur ittifakına Belediye Başkanlığını kaptırdı. 

Büyük Birlik Partisi adayı Yahya Öztürk, 1.092 oy aldı, AK Parti adayı İbrahim Şahin,1.283 oy alarak Belediye Başkanlığını BBP’ye kaptırmadı. 

Büyük Birlik Partisinin adayları kaliteli olmalarına rağmen yine bir yazımızda bahsettiğimiz gibi İL Başkanlığı ve İl teşkilat yönetiminin başarısızlığı oldu yorumları yapıldı. 

Palandöken İlçesinin Mevcut Belediye Başkanı ve Adayı Av. Muhammet Sunar seçimlerde en yakın takipçisi İYİ Parti adayı Ömer Özden’e yüzde elli fark atarak 2.kez Belediye Başkanlığını yürütmeyi hak etti. 

Sunar Hak etti Peki Özden Neden kaybetti? 

Şahsi çıkarları kendilerinden başka menfaat temini yapmalarını istemedikleri kişilerle seçim çalışmasını yürütmeyi düşündüğü için. Kendisinin tanıtımı için medyayı kullanırken Kul hakkını gözetmeyerek Vatandaşlara yaklaştıkları için kaybettiklerine dair yorumlar yapıldı. 

ERZURUM’DA EN FAZLA OY FARKINI KİM KİME ATTI 

Erzurum’da yapılan seçimlerde kendilerine en yakın sayıda oy alan adaylara yüzde elliden fazla fark atan Belediye Başkan Adayları içinde 1.sırada Yakutiye Belediye Başkanı ve adayı Dr.Mahmut Uçar oldu. 

NEDEN OLDU 

Çünkü Halka Hizmeti Hakka hizmet olarak gördüğü ve bu esas üzerine kentte yapılmayanı yaptığı için. 

Erzurum’da en fazla oy farkını Dr.Mahmut Uçar oy sandıklarından 41 bin 854 seçmenin oyunu alıp, kendisine en yakın oy alan İYİ Partili Hakkı Kobal’a yüzde 53.76 oy oranı fark attı. 

Çünkü Kobal, sadece 12 bin 688 seçmen oyunu almayı başarmıştı. 

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —