Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Tuncay Çifçi


Erzurum’da bazı Gazeteciye para verirsen İYİ sin yazar vermezsen KÖTÜ sün

Erzurum’da bazı Gazeteciye para verirsen İYİ sin yazar vermezsen KÖTÜ sün


Erzurum’da bazı Gazeteciye para verirsen İYİ sin yazar vermezsen KÖTÜ sün  

Evet Ben Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünde yıllarca Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğünde 2000-2006, 2014-2019 yılları arasında görev yaptım.2000 yılında ilk görev aldığım o yıllarda henüz internet haberciliği teknolojik olarak henüz başlamamıştı. 

Erzurum şehir merkezinde yazılı basın olarak çok güzel haberler yapan en fazla 5 tane gazete vardı diğerleri faso fiso konuları habercilik diye yapmaya çalışan gazeteci adıyla bazi kişiler vardı. 

ENGELLEMEYE ÇALIŞANLARA BU SÖZLERİM 

Şubeye yanıma gelip ‘’yav abi Emniyet haberlerini ajanslara değilde benim email adresime de gönder, benim param olmadığı için ajanslara aboneliğim yok. Ben de sitemde haber yapayım,ya abi bu vekil bu belediye başkanı beni mahkemeye vermiş ne yapabilirim bana yardımcı ol diye yalvararak konuşan ve şimdi doğruları söylediğim için bana cephe alıp benim trhaberturk,ve Avrupa’da yayın yapan benim de Türkiye temsilciliğini yaptığım ckmajans haber sitelerin de bazı özel reklamların yayınlanmasını engellemeye çalışan birilerine bu sözlerim. 

Doğu ekspres, Milletin sesi,Zafer Gazetesi. Ufuk gazetesi, Erzurum Gazetesi, Palandöken Gazetesi ve bir de hakikat gazetesi vardı bu her zaman değil ama bazı haftalar güzel haberleri Erzurum Halkı ile paylaşırlardı. 

ŞANTAJ HABERLERİ YAPARAK 

Derken bu gazetelerde dağıtım görevinde bulunan ve matbaalarında baskı işlerinde çalışan şimdi kendilerini İnternet haber sitesini 2 bin tl lirayla anlaştığı Bilgisayar firmalarına kurgusunu temasını yaptıran ve künye bilgilerinde kendilerini muhabir olarak gösterip halkı gazeteci olmaya inandıran bazı gençler var. 

Bunlardan çoğu yaptıkları haberler karşılığında para almayı para aldığı kişi ve kurumların yanlışlarını hatalarını kapatarak güzel gösterip haber yapma peşinde. 

Para isteyip de alamadıkları kişi ve kurumları anında kötülemeye başlayıp şantaj üzerine kurulu haber paylaşımı yaparak para koparmaya çalışırlar. 

Geçenlerde bir haber paylaştım, Doğru bir haber Yarası olanlar gocunur hesabı gocunmaya başladılar. 

SAMİMİ OLDUKLARINA SADECE 

Mehmet Sekmen Başkan yılların siyasetçisi yılların Yerel Belediyecilik işlerinde profesyonel çalışma yapan bir Bürokrat.2015 yılı itibari ile göreve başladığı Erzurum ilinde Belediye hizmetlerinin kamuyla anın da paylaşım yapılmasını istediği için o tarihte Basın yayın biriminde görevli memurunun şehir de tanıdığı kişiler aracılığı ile o kişilerinde samimi oldukları gazetelerde önce matbaacı olarak görev yapan, bir Yerel TV’nin aktif olduğu yıllarda tv’nin muhasebe biriminde görevli şimdi benden değerli gazetecimi var diye hava atan bir acemi çaylak, yine bir yerel TV’nin( bu tv’yi gece porno filim yayımı yaparken kaydetmiş RTÜK bildirmeden önce neden bu filmi yayınladınız diye sormuş özür diledikleri için af etmiştim) 

 aktif olduğu yıllarda Türkçesi ve diksiyon problemi olduğu halde spikerlik yapmaya çalışan, şimdilerde internet TV olarak yayın yapmaya çalışan takipçi sayıları 250’yi geçmeyen kişi ve kişilerin bulunduğu beyefendileri listeye dahil etmiş ve o liste şimdiye kadar devam etmiş.Ha bir de bazı merkez ilçelerin basın yayın müdürlüklerinde görevli 2 kişi hariç kendilerini gazeteci diye tanıtan aslında siyasi torpilleri sayesinde o göreve layık görülmüş beyefendiler de aynı şekilde bulunduğu Belediyenin imkanlarını sadece samimi oldukları muhabir adıyla dolaşan arkadaşlarına para yardımı yapıyorlar. 

UNUTMAYIN ÇAYLAKLAR 

Gazetecilik eğitimini sadece görev yaptıkları medya gruplarında çaycılık, Muhasebecilik, Kamera ve benzeri cihazları taşıyarak, Baskısı yapılan günlük,haftalık aylık gazeteleri dağıtarak alan bu bazı arkadaşlar geçimlerini şantaj haber yaparak para koparmaya çalışıyorlar. 

Şimdi bu yazıyı okuyan duyan o bahsettiğim beyefendiler, birbirlerini telefonla arayarak bakın arkadaşlar bu Tuncay bizi kast ederek bir yazı paylaşmış gelin toplanıp buna haddini bildirelim çünkü Emniyet Müdürlüğünden emekli olmuş 3 yıl önce bundan bize daha ne fayda var ve daha da bize karşılık veremez demeye başlarlar. 

Unutmayın genç çaylaklar benim ALLAHIM var çünkü ALLAH doğru söyleyenleri her daim korur kollar gözetir. 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.