Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Tuncay Çifçi admin


Eski bir Emniyet Mensubu olarak Dışişleri Bakanlığına bir tavsiyem var

Eski bir Emniyet Mensubu olarak Dışişleri Bakanlığına bir tavsiyem var


Normal bir Vatandaş olarak AKKA antlaşması ile ilgili Dışişleri Bakanlığına bir tavsiyem var. 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması (AKKA)’nın “uygulamasının durdurulmasına” verilen karar Resmî Gazetede yayımlandı. 
AKKA Antlaşması, Soğuk Savaş sonrasında, Avrupa’da konvansiyonel silah 
güç dengesini korumak, Avrupa’da güvenlik ve karşılıklı güven tesis etmek için 1990 yılında Paris'te NATO ve Varşova Paktı arasında imzalanmış, Temmuz 1992'de yürürlüğe girmiştir. 

AKKA antlaşmasından İlk Rusya 2023 yılında çekildi, Çünkü Ukrayna ile savaş halinde. 

Rusya’nın çekilmesi ile birlikte Avrupa’da konvansiyonel silah dengesinin bozulması ile yeni belirsizliklere neden olmuş ve NATO ülkeleri de antlaşmayı askıya almıştı. 

Ukrayna Krizinden en çok olumsuz yönde etkilenen Türkiye oldu. 

Tamam güzel bir şey AKKA’ya başlı kalmamak ama, Bölgede askeri gerginlik her geçen gün artıyor hem de artmaya kat kat devam ediyor tamam ama bölgede, başta tahıl ve diğer gıda maddeleri ithalatının aksaması ve mevcut ekonomi krizinin daha da derinleşmesine 
neden oluyor. 

 Biz Türkiye olarak bu çatışmanın tarafları arasında tarafsız kalmalıyız. 

Çünkü, Sınırlarımız içinde 2017 tek tek gelip sonra Milyonlarca sayıya ulaşan sığınmacı var.(Ben bu duruma canlı şahit oldum.2017-2018 yıllar arasında Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Şube Müdürlüğünde Parmak izi bölümünde görevliydim)  
AKKA’dan Rusya Çekilince Türkiye’de Diplomatik Devletler arası ilişkilerde maruz kalınan davranışa aynı şekilde karşılık verme prensibi gereği Rusya’ya destek niteliğinde antlaşmadan çekildi sanırım. Yanlış anlaşılıp yanlış yorumlanmasın sadece sandım. 

Geçenlerde İsrail Şam’da İran Büyükelçiliğine düzenlediği saldırıda 8 üst rütbeli subay hayatını kaybetti.İran Cumhurbaşkanı Reisi: İsrail'in Şam'daki saldırısı cevapsız kalmayacak dedi. Çünkü ölenler arasında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nde üst düzey komutan olan Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi' de vardı. 

Sadece Dış İşleri Bakanlığımıza aciz hane bir tavsiye Orta doğudaki savaş hali dikkate alındığında bizim tarafsızlığımızı muhafaza edip Barış ortamı tesis edilmesi için plan program yapmalıyız. 

Haydi Hoşçakalın 
Kalın sağlıcakla 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.