Bugün, 25 Haziran 2024 Salı

Nilüfer


Faiz çaktırmadan artarak krediyi çekeni bin pişman etti

Çözümü çok basit birilerinin işine gelmedi


Türkiye'de hazine destekli esnafların ticari çalışmalarına destek olunması amacıyla, Esnaf sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kefalet kredi faizleri Hazine ve Maliye Bakanlığı kararıyla artırıldı.  

Yeni faiz oranları hali hazırda önceden kullanmış mevcut esnaf kredilerine de yansıtıldı.  

KREDİ ORANLARI İKİ KATINA ÇIKTI 

Bu faiz oranları eski oranlara göre çok ciddi bir artışta 2 katına çıkartılarak 01.05.2O24 den geçerli olan bu karar; kendi içlerinde ödeme planı değiklikleri günler öncesinde yapılarak kredi kullananlara 14.05.2024 de kısa bir SMS ile bilgilendirme yapıldı. 

Küçük Esnafların Esnaf Kredi Kooperatifleri Aracılığıyla Hazine destekli Halkbank üzerinden yüksek enflasyon karşısında artan sermaye ihtiyaçlarını karşılamak için uygun koşullarda kullanılan bu kredinin geriye dönük olarak artırılan faiz oranları Zaten zorda olan esnafı daha da zora sokmak olduğunu hatırlatmakta fayda var. Kredi finansal ihtiyaçların karşılamak için  bir araçtır ancak, kredi kullanırken, kullanıcıyı zor duruma sokmaması gerekir. 

 Yapılan bu haksızca faiz artırımına tek ve basit bir çözüm Kredi mağduru esnafın tek Kredi başlangıcında belirlenen faiz oranı vade sonuna kadar geçerli olmalı. 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.