Bugün, 25 Haziran 2024 Salı

Tuncay Çifçi


Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı erken seçimdir

NE VERİLEN EMEK’DEN NEDE VERİLECEK EMEKTEN TASARRUF OLAMAZ


 NE VERİLEN EMEK’DEN NEDE VERİLECEK EMEKTEN TASARRUF OLAMAZ 

Memurların Başkanı Temmuz’da memur ve memur emeklisine yapılacak zammı açıklamasından sonra, Çalışan işçi ve memurun emekli olmaktan kaçınmasına veya emekli olanların göreve geri dönmek istemesine neden olduğu konuşulmaya başlandı. 

Bu husus Kamu kurumlarında çalışmak isteyen Milyonlarca gencin hayallerinin bitmesine, Psikolojik travmalara bile sebep olduğu belirtiliyor. 

İsraf önlenmeden tasarruf olmaz. İstihdamın sadece Kamudan emekli olanlarla sınırlı tutulması Ülkede Hükümeti yöneten Parti kurmaylarına kızgınlığa seçimlerde sandıklara oy kaybı olarak yansıyacağı gerceğini ilgili Bakanlık makamları unutuyorlar ya da unutmuyorlar akıllarınca hareket edip parti politikalarının deprem sarsıntısı gibi sallanıp düşmesini istiyorlar.Neden ? Çünkü Ne verilen emekten ne de verilecek emekten tasarruf olmaz. 

ÇALIŞAN 44 EMEKLİ 14 ALIYOR 

Kamuda çalışan memurların en düşük aldıkları maaşla ,emekli olanların aldıkları maaşın arasındaki farkı hesaplayacak olursak aralarında yüzde 50 den fazla fark var. 

2022 yılı öncesine kadar bu fark en fazla yüzde 20’ydi ama 2023 ve 2024 Ocak ayı zamları ile birlikte bu zam farkı Çalışan ’da 44 bin lira Emeklide 14 bin lira oldu bu da dolayısıyla aradaki fark otomatik olarak yüzde 50  den fazla oldu. 

SERBEST PİYASA KALKMADIĞI MÜTTEDCE FAHİŞ FİYAT ZAMLARI ÖNLENEMEZ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ seçimlerden alınan bu yenilginin bertaraf edilmesi için kurmaylarına verdiği talimatlar gereği ilgili bakanlıklar Tasarruf tedbirleri ile birlikte başta temel ihtiyaç maddelerinin satışını yapan hizmet sektöründe faaliyette bulunan marketler olmak üzere toptancılık yapan işletmelere yönelik denetleme kararı alarak stokçuluğu önlemeye çalışma ve bunun yanın da farklı fahiş fiyatlarla satış yapan ilgili işletmelere ceza uygulanacağı yönünde işlem başlatsalar bile başarılı olamazlar niye? 

Çünkü’ 

YEREL SEÇİMDE Kİ SONUÇTAN USLANMAYANIN HAKKI ERKEN SEÇİMDİR 

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı erken seçimdir 

Serbest Piyasa gereği beni kurtaracak fiyattan satmak zorundayım savunması yaparak istediğim fiyattan satarım sana ne gibi bir düşünce yok edilemediği müddetce hiç kimse hangi parti hükümeti yönetse bile başarılı olamaz. 

Muhalefet partileri erken seçim bahanesi ararken emeklilere yönelik hükümetin almış olduğu tasarruf maddelerini devamlı gündem de tutarak erken seçime gidilmesi gerektiği yönünde çalışma başlattılar. Haklılar mı? -evet bence haklılar. 

Çünkü Ülke nüfusunun yüzde 20 sine sahip emekli kişiler ve onların aile efratları sayısını düşünecek olursa, bu kesimin rahatsızlığı kaosa sebep olur bu sebep de erken seçime sebep olur. 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.