Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

Tuncay Çifçi


Pasinler Belediyesinin 100 milyon borcu varmış yok ya aslında 63 Milyon muş

Şimdi hangisine inanacan 100 milyona mı 63 Milyona mı


 Erzurum'da bir haber sitesi dikkat çeken bir haber yapıyor, bahse konu borçlu AK Partili Belediyeler içinde en dikkat çeken Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli kast edilen başkan.

borç iddiaları konulu o  haberin Muhatabı Belediye Başkanı öğrendiğim kadarı ile Pasinler ilçesinde bir kahvede buluşup ‘’ ya o yaptığın haberin aslı astarı yok nerden uyduruyorsun varmı delili ispatı ‘’diye soruyor,

o da ‘’başkanım bana öyle dediler'' diye sorusuna cevap veriyor.

 Evet bahsetiğim konu Erzurum'da 2024 seçimlerinde AK Partinin aldığı Belediye Başkanlıkları içinde borcunun 100 MilyonTL olduğunu yazan bir haber sitesi, Konu hakkında ilk yazılan haberde,    Pasinler Belediyesine bankamatik işçisinin doldurulduğu. Belediye'de üst düzeyde görevli bazı kişilerin akrabaları olduğu iddiası ile Erzurum dışında olan  onlarca  akrabalarının her ay bankadan maaş aldıklarını. Belediye bağlı şirket Müdürü (R.T.) tarafından 230 kişinin çalıştırıldığı kurulan bu şirkette. Belediye  Başkanını kolundan tuttuğuna maaş bağladığını. 63 milyon lira SGK borcu  ile bazı Esnafa olan borçların toplamının 100 milyon olduğunu yazdıktan sonra   Allah akıl fikir versin bunlara ne diyelim diye ilk haberi sonlandırıyor.

Ortada hizmet yok, borç ise milyonlarla ifade ediliyor deniliyor.

 Pasinler’de önemli hizmetlere imza atan önceki dönem Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, kamuoyunda dile getirilen Pasinler Belediyesi’nin 100 milyon lira borcu olduğuna dair iddialara açıklık getirdi. diye haberine güzel bir iltifatla başlıyor
Evet bu değerli haber sitesi bu haberin devamında aradan bir kaç gün geçtikten sonra, 

Pasinler’de görev yaptığı 5 yıl içinde önemli yatırımlara  imza atttığını belirtikten sonra önceki 100 Milyon borçun olduğu haberle ilgili bir düzeltme yaparak önceki dönem Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, kamuoyunda dile getirilen Pasinler Belediyesi’nin 100 milyon lira borcu olduğuna dair iddialara açıklık getirdiğini belirterek, 2019'da devir aldığı,

 Belediyenin zaten borcu olduğunu bu borçla birlikte SGK'a kayıtlı, 50 milyon her belediye başkanlığının borcu olduğu gibi kendilerinin de borcu olduğunu piyasaya sadece 13 Milyon TL borcları olduğu yani bu hesaplamalara göre borcun 100 Milyon TL değil sadece 63 Milyon olduğunu yazarak ilk yaptığı habere düzeltme yapıyor. 

EVET …63 Milyon olduğunu yazarak ilk yaptığı habere düzeltme yapıyor. EVET işin aslı şu değerli okurlar, Türkiye Geneli yerel hizmetlerde görevli her Belediye Başkanlıklarının resmi harcamaları üzerine kayıtlı borç tutarları Muhasebe Müdürlüklerinde kayıt altına alınıyor.

Bazı istisnalar hariç elden ödeme yapılan tutarların ve Satışı yapılan Belediye Başkanlıklarının envanterine kayıtlı arsa,Tarla ve iş yeri olarak hazırlanan binaların satışı sırasında Şirket müdürlerinin insafına yani vicdanına kalmış satış sırasında ihalenin kendilerinde kalması şartı ile el den gizlice verilen paraların iç edilme işlemi.

Buna benzer Örneklerin Pasinler Belediye Başkanlığında görevli Şirket çalışanlarının ve Başkanlıkta görevli bazı Meclis üyelerinin Başkan yardımcılığı ve muhasebede görevlendirilmiş bazı kişilerin usulsüzlük yaptıkları gerekçesi ile İçişleri Bakanlığına soruşturma açılması için müracaat edilmiş olabilir. 

Özellikle Erzurum Medyasında bazı kalem sahiplerinin bu tür ve buna benzer konuları manşet haberi yaparak karşılığında para temin etme işlemleri yapılıyor.

 Ben bu tür konulara eski İl Emniyet Müdürlüğü Medya ve Halkla ilişkiler şube müdürlüğünde görev yaptığım 2000 li ve 2020 li yıllar arasında bu kalem sahipleri hakkında savcılık tarafından açtırılan soruşturma dosyalarına bizzat şahitlik etmiştim. 

Ama demekki öyle olması gerekiyor. Örnek verecek olursam çok Değerli Bir İspir İlçe Belediye Başkanı kendisi hakkında önceki özel yaşantısı ile ilgili bazı bilgileri elde eden  E. Ü. isimli bir haber sitesi sahibinin kendisini arayarak Başkanım bu bilgiyi elde ettim yayınlama hususunda terettüt de kaldım ne dersiniz sorusunun karşılığında aralarında para alıverişi geçtiğini bizzat bana itiraf etmişti. ve yine  buna benzer haberler ile alakalı O. isimli, C. isimli, S. isimli Ok. isimli bazı medya mensuplarının bu yöntemlere başvurarak gelir elde ettiklerine ben yıllarca Emniyet Müdürlüğünde görevli olarak şahitlik etmişimdir. 

Hiç birine siz neden böyle yapıyorsunuz diye telkinde bulunmadım bulunmam da, Çünkü Babam bana her zaman derki KARIŞMA KİMSEYE OĞLUM GÖRMEDİM ,DUYMADIM de, her zaman yoksa başını sıkıntıdan kurtaramazsın diye uyarıda bulunur.

Bende Babamın sözünden çıkmam karışmam kimseye
Ha bir iddia daha var Büyükşehir BelediyeBaşkanı Mehmet Sekmen hakkında devamlı aleyhte haber yapan bir haber sitesi var.

 EVET o medya mensubunada SEKMEN başkan hakkında ve Belediye Muhasebe kayıtlarında gizli tutulması gereken bazı Resmi Bilgilerin Başkanlığa çok yakın hatta çok samimi ve hatta bir yöneticinin akrabası olan bir kişi tarafından sızdırıldığına yönelik iddialar var. Haftaya o iddialar ile ile ilgili haberler çıkarsa şaşırmamak lazım.Devir Yalanları Doğru,Doğruları gizlice anlatan Devirdeyiz Maalesef

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.