Tuncay Çifçi

Tarih: 14.10.2023 16:18

Pasinler halkı için neden Ahmet Dölekli?

Facebook Twitter Linked-in

Pasinler halkı için neden Ahmet Dölekli? 

Pasinler için Neden Ahmet Dölekli gerekli? 

Demokratik toplumlarda siyasal iktidarın yapılanmasına yön veren en önemli faktör siyasal hayata katılma davranışıdır. Siyasal katılmanın en basit şekli ise seçimlerde oy kullanmadır. Oy kullanma, demokratik sistemin işlerliğinin etkin bir şekilde sürdürülebilmesini sağlayan  önemli bir yoldur. Bireyler seçimlerde oy kullanırken vatandaşlık görevlerini yerine getirmenin ya da insan olarak en temel haklarından birini kullanmanın ötesinde bir siyasi davranış sergilemektedirler.  

Siyasi partilerin zayıf olduğu ülkelerde adaylar, genellikle yönetici ailelerin akrabalarından, askeri veya dini ortamdan gelirken; siyasi partilerin güçlü olduğu ülkelerde ise, toplumun benimseyeceği, eğitimi, yaşı, iş görebilme yeterliliği ve yönetim deneyimi gibi bir takım vasıfları taşıyan her hangi birileri siyasi partiler tarafından aday gösterilmektedir. 

 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı olan ve ilçe halkının en çok sevdiği Ahmet Dölekli Tekrar Belediye Başkanı olmalıdır. 

Peki Neden Ahmet Dölekli olmalıdır. 

Siyasi partiler içinde siyasal hayata egemen olan AK Partinin ilçe halkı için ,Sosyal ve  ekonomik hayatına yaptıkları çalışmalar ile Pasinler ilçesini şehrin ve hatta Doğu Anadolu'nun en gözde ilçesi yapma yolunda aralıksız yaptığı çalışmalara vesile olan İlçe halkının inanç yapısına, modern profiline, katkısı olan Ahmet Dölekli  olmalıdır. 

işte Demokraside halkın istediği yönetici profili, duruşundan konuşmasına, eğitiminden dini inanışına, aile yaşantısından mesleğindeki başarısına, kadar birçok özelliğinin toplamından oluşan aday imajı, üstün vasıf olarak, tüm partilerin adaylarında aramış oldukları özelliklerin hepsini taşıdığı için. 

 5 yıldır Pasinler halkının beğenisini kazandığı için Ahmet Dölekli olmalıdır. 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —